Eduardo će se vratiti na teren za pet mjeseci

Napadač Eduardo da Silva operisan je u Birmingemu nakon što mu je domaći igrač Martin Tejlor (Taylor) slomio nogu u trećoj minuti susreta Birmingem – Arsenal (2:2). Utakmica je prekinuta na skoro deset minuta dok je hrvatskom reprezentativcu brazilskog porijekla ukazivana pomoć.

Iako se u prvi mah činilo da bi karijera mladog napadača hrvatske reprezentacije mogla doći u pitanje, to se, srećom, neće desiti. Eduardo će, ipak, propustiti najvažniji događaj nogometne sezone – Evropsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj.

 

Poslije operacije, Arsenalov medicinski tim iznio je optimistične prognoze o Eduardovom oporavku.

– Prijelom je izgledao mnogo ružnije nego što, zapravo, jeste. Pukla je samo vanjska kost, dok unutrašnja nije oštećena. Eduardo će nositi gips skoro mjesec i po. Na teren bi se mogao vratiti za pet mjeseci. Bitno je da karijera nije dovedena u pitanje – rekao je Geri Levin (Gary), jedan od Arsenalovih doktora.

Pomoćnik menadžera Arsenala Arsena Vengera (Arsene Wenger) Boro Primorac prenio je olakšanje koje je zavladalo u taboru “Topnika” nakon vijesti o uspješnoj operaciji.

– Svi smo još u šoku, ali smo odahnuli. Najvažnije je da će Eduardo ponovo zaigrati nogomet. Bila bi tragedija da je povreda teška, kako smo se u prvih mah uplašili. Eduardo će se odmah podvrgnuti specijalnom programu oporavka, a u nedjelju je prebačen u London – kazao je Primorac.

Venger povukao ručnu

Venger je u prvi mah nakon meča zatražio oštre kazne za Tejlora, čak i zabranu bavljenja nogometom. Nekoliko sati kasnije, Francuz je povukao ručnu.

– Možda sam pretjerao s izjavama o krivcu. No, u tim su trenucima emocije bile jako uzburkane i teško se bilo kontrolirati. Cijeli je tim bio pogođen Eduardovom povredom. Sada smo svi uz njega – rekao je Venger.

Tejlor je uništen

Menadžer Birmingema, Škot Aleks Mekliš (Alex McLeish) je, nakon meča s Arsenalom, branio Martina Tejlora.

– Tejlor je potpuno uništen. Nije progovorio nijednu riječ nakon incidenta. On nije takav tip igrača. Brutalni startovi nisu njegov zaštitni znak. Ovo je bio samo jedan nesretan slučaj. Cijeli Birmingem suosjeća sa Eduardom i Arsenalom i ovim se putem izvinjavamo što je do ovoga došlo – izjavio je Mekliš.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.