Neugodan poraz reprezentacije BiH u Japanu

U prvoj utakmici sa selektorom Mehom Kodrom, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Tokiju doživjela visok poraz od reprezentacije Japana. Rezultat na kraju utakmice bio je 3:0 za domaćine.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom ovogodišnjem prijateljskom susretu u Tokiju poražena od Japana sa 3:0 (0:0). Golove su postigli Nakazawa u 68. i Yamase u 83. i 88. minuti.

 

Susret je protekao u dominaciji japanskih nogometaša koji su veći dio meča imali terensku inicijativu i stvarali prilike. S druge strane, izabranici selektora Mehe Kodre, koji u debiju na klupi reprezentacije BiH nije mogao računati na većinu igrača koji nastupaju u inozemstvu, uglavnom su branili svoj gol, pokušavajući iz kontranapada ugroziti golmana protivničke ekipe.

U prvom poluvremenu nogometaši BiH uspjeli su zaustaviti napadeJapanaca, zahvaljujući pravovremenim intervencijama odbrane predvođene golmanom Hasagićem. No, u drugom poluvremenu Japanci su još ofanzivnije krenuli ka golu što im se isplatilo u 68. minuti, kada su nakon jednog kornera i uigrane akcije pogotkom Nakazawe došli do vodstva. Na 2:0 povisio je Yamase u 83. minuti nakon kontra napada i nuspjele ofsajd zamke nogometaša BiH, a isti igrač je u 88. minuti postavio konačnih3:0.

Za reprezentaciju BiH susret s Japanom počeli su: Hasagić, Spahić,Merzić, Nikolić, Vidić, Damjanović, Jovanović, Žižović, Hrgović,Vladavić i Raščić. U drugom poluvremenu ušli su Jugo, Regoje, Štilić iŠkoro.

 

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.