Uhapšene djevojke, “antiheroji” beogradskog mitinga

“Antiheroji” beogradskog mitinga, djevojke koje su “patriotski” opljačkale izloge radnji i zahvaljujući amaterskom snimku dospjele u žižu medijskog interesovanja, juče su uhapšene u Beogradu, saznaje srbijanski list “Press”.

Riječ je o Maji Trbojević (20) i Jovani Petrović (19), obje iz Žarkova, koje su nakon sramne krađe stigle da svoj postupak objasne i pred televizijskim kamerama.

 

Naime, nakon emitovanja snimka koji je brzinom munje obišao svijet, akteri krađe su se u intervjuu datom televiziji “B92” pravdale da nisu učinile ništa nedolično.

“Nismo išle da krademo, razbijamo ili pljačkamo. I mi smo došle da branimo Kosovo, ali kada je 300.000 ljudi krenulo u poharu, jednostavno smo krenuli za njima. Uzele smo ono što nismo imale, a što nismo mogle da kupimo”, rekle su “popularne” plavuše. Međutim, ono što je javnost posebno iritiralo jeste činjenica da nijedna od uhapšenih devojaka nije osećala grižu savjesti za učinjeno djelo. Štaviše, obje su ogorčene izvještavanjem medija i komentarisanjem njihovog postupka.

“Za nama je izdata potjernica kao da smo, u najmanju ruku, ubile čovjeka. Pitam se u kakvoj to državi mi živimo… Mislim, stvarno…”, ljutila se Jovana. Odgovor na pitanje u kakvoj državi žive i na slična pitanja uhapšene djevojke će dobiti već tokom predstojeće istrage.

Inače, policija je u njihovim stanovima pronašla svu robu koju su one ukrale, boce viskija, bombonjere, markiranu garderobu…

(24SI)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.