Za ubistvo starice 13 godina zatvora


Nazif Sivac (19) iz Prijedora osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na 13 godina zatvora zbog ubistva Adevije Brkić (78), u junu prošle godine, u Prijedoru.

Daniela Milovanović, predsjednica Sudskog vijeća, u obrazloženju presude je navela da je Sivcu kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da je mlađi punoljetnik.

“Otežavajuća okolnost je naročito svirep način na koji je izvršio ovo ubistvo”, istakla je Milovanovićeva. Sivac je 1. juna prošle godine u popodnevnim časovima ubio Brkićevu u njenoj porodičnoj kući u prijedorskom naselju Tukovi i to nakon što je starica odbila da mu da novac koji je tražio nakon urađenog posla.

On je staricu prvo gurnuo, nakon čega joj je, prema nalazima vještaka, pukao vratni pršljen, a nakon toga ju je počeo nemilosrdno daviti i udarati po glavi.

Ovaj 19-godišnjak je sa ubistvom Brkićeve povezan nakon što je policija pretresla kuću Sakiba Dervišagića u Prijedoru, u kojoj je Sivac privremeno boravio. U kući su tada pronađeni radio-kasetofon, TV kućna antena i zlatna naušnica otrgnuta sa ušiju pokojnice.

Iako je Sivac u istrazi prvo priznao, a potom negirao ubistvo starice, Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci je utvrdilo da dokazi banjalučkog tužilaštva nesumnjivo ukazuju da je upravo Sivac ubica.

Milica Cvijanović, branilac Nazifa Sivca, najavila je žalbu Vrhovnom sudu RS. Ona tvrdi da Sivac nije ubio Brkićevu, niti je postojalo dovoljno dokaza da se osudi za ovo ubistvo.

“Otac ga je napustio kada je imao dvije godine, a očuh ga je sa 13 godina, zbog sitnih krađa, izbacio iz kuće. Nakon toga mu je Centar za socijalni rad Prijedor pronašao smještaj kod očuhovog brata, koji je bio alkoholičar i prosjak”, istakla je Cvijanovićeva.

Boraveći u kući alkoholičara i prosjaka optuženi je upoznao braću Bahonjić, Edina i Muharema, koji su ga, kako navodi Cvijanovićeva, u nekoliko navrata tukli i tjerali da za njih izvrši razna krivična djela. Cvijanovićeva i Sivac su upravo Edina Bahonjića naveli kao ubicu Adevije Brkić.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.