Ministar prosvjete i kulture RS boravio je u Prijedoru


Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović boravio je u radnoj posjeti Prijedoru gdje je obišao nekoliko škola i razgovarao sa načelnikom opštine, Markom Pavićem.

Kasipović je prvo posjetio područnu školu u Tukovima gdje su tokom posljednjih mjeseci izvođeni radovi na adaptaciji u vrijednosti 17 000 KM. U područnoj školi u Rasavcima urađena je zamjena podova za šta je izdvojeno 14 000 KM. Ministar je potvrdio da će do kraja sedmice biti obezbjeđena sredstva za renoviranje fiskulturnih sala u Osnovnoj školi Dositej Obradović na Pećanima i njenoj područnoj školi na Hambarinama te za rješavanje vodosnabdjevanja u područnoj školi u Čarakovu.

Nakon toga je ministar Kasipović razgovarao sa načelnikom opštine Prijedor o konkretnim i jasno definisanim pitanjima iz oblasti obrazovanja i kulture.

Pavić je nakon sastanka izjavio da se razgovaralo o projektima izgradnje multimedijalnog centra za omladinu na mjestu današnjeg kina Mrakovica, izgradnji nove zgrade specijalne škole na drugoj lokaciji, uređenju i opremanju Gimnazije “Sveti Sava” i izgradnji objekata područnih škola u Gornjim Orlovcima i Gornjoj Bistrici, završetku rekonstrukcije ovdašnje muzičke škole te o nadogradnji zgrade prijedorskog pozorišta.

“Tokom razgovora o upisnoj politici za novu školsku godinu dogovorili smo da se u srednje škole upisuju djeca u skladu s potrebama prijedorske privrede, a ne željama onih koji stvaraju kadrove za biro”, istakao je Pavić.

On je naglasio da će stimulisati upis završenih osnovaca u proizvodna zanimanja.

Kasipović je nakon sastanka izjavio novinarima da će se predstavnici ministarstva i opštine Prijedor na zajedničkom sastanku u utorak, 29. januara, dogovoriti o prioritetnim projektima, izvorima sredstava i dinamici pojedinih poslova, te utvrditi potrebna sredstva za pojedine projekte i učešće opštine i Vlade u njihovom finansiranju.

Na kraju posjete, ministar Kasipović je obišao i prijedorsku Elektortehničku školu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.