Opasani eksplozivom spremamo se za ulazak u banke!


Udruženju građana za povrat stare devizne štednje BiH jučer se javilo više od 60 starih deviznih štediša spremnih da, opasani eksplozivom i bombama, upadnu u banke kako bi provjerili račune i uporedili ih sa svojim štednim knjižicama. Prema tvrdnjama predsjednika Udruženja Svetozara Nišića, takvih osoba ukupno ima hiljadu.

Nišić je u izjavi za naš list naglasio da njihova namjera nije da uništavaju banke i ugrožavaju zaposlene i građane, nego da se zaštite od onih koji žele njih napasti i onemogućiti im da ostvare uvid u bankarske račune. – Tražimo izvinjenje direktora policije RS Uroša Pene jer nam prijeti da će nas pretresati i spriječiti u našim namjerama. Mene niko neće pretresati u mojoj kući, a ako me takne, može izaći samo u mrtvačkom sanduku – reagirao je Nišić na najave policije RS da će spriječiti mogućnosti da štediše ugroze osobe i imovinu.

Ističe da je, ako ga neko dirne i pokuša zaustaviti da provjeri bankarske račune, spreman aktivirati eksploziv. Najavio je da će danas posjetiti Predstavnički dom Parlamenta BiH te, ako mu bude omogućeno, i Predsjedništvo BiH.

U policiji tvrde da preduzimaju niz radnji kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost ugrožavanja sigurnosti građana.

– Provest ćemo istragu kakvu ovakve prijetnje i zaslužuju. Već preduzimamo niz koraka, ali još nismo obavili informativne razgovore s odgovornima u Udruženju – kazao je načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.