Poziv “Garde cara Lazara” na oružje


Na poziv samozvane “Garde cara Lazara” zastupnicima srbijanskog parlamenta da krenu u rat za odbranu Kosova reagirao je ministar policije Dragan Jočić izjavom da ta skupina neće destabilizirati Srbiju te da nije opasna.

Jočić je novinarima u srbijanskoj Skupštini rekao da “ni u kojem slučaju neće dopustiti bilo kome neki incident koji bi skupo stajao Srbiju”. Upitan hoće li policija dopustiti skup koji garda najavljuje na administrativnoj granici s Kosovom, Jočić je ponovio da “oni neće destabilizirati Srbiju”.

 

Većina zastupnika ne shvaća ozbiljno poziv da pođu u rat za Kosovo.

“Mislim da je to pitanje za ministarstva policije i vojske”, rekla je novinarima voditeljica zastupničke skupine Demokratske stranke Nada Kolundžija, dodavši da je “svaka takva inicijativa i zveckanje oružjem loša poruka” i da Srbija može zbog toga imati posljedica.

Jedan od zastupnika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da je protiv dvostrukih mjerila i da “ne zna zašto nam se zabranjuje braniti svoj teritorij u skladu s Poveljom Ujedinjenih naroda, a drugima se to dopušta”.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.