Sanader: Komšić ne može zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta

Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader je, komentirajući danas u Splitu izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, da će BiH tužiti Republiku Hrvatsku međunarodnim institucijama zbog izgradnje Pelješkog mosta rekao da Komšić ne može zaustaviti gradnju tog mosta.

“Pitam gospodina Komšića, je li Vijeće ministara u njegovoj zemlji nevažno, jer upravo se ono izjasnilo i dalo potporu gradnji Pelješkog mosta. Iz toga slijedi i pitanje, kakav je to odnos između Predsjedništva BiH i Vijeća ministara i Vlade BiH”, izjavio je hrvatski premijer Sanader. Pri tom je podsjetio kako je i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović prije nekoliko dana “rekao da oni nemaju ništa protiv gradnje Pelješkog mosta i da BiH neće poduzimati nikakve akcije protiv Hrvatske”.

“A znate li zašto je to rekao? Zbog toga što je svjestan da pred međunarodnim organizacijama nemaju nikakve šanse, jer Republika Hrvatska Pelješki most gradi na svom teritoriju. Zato bi Komšiću bilo pametnije da malo preciznije pogleda dokumentaciju, nego da se upušta u ovakva politikanstva, koja nisu u skladu ni sa stajalištem Vijeća ministara, a ni Predsjedništva BiH”, rekao je hrvatski premijer Sanader.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.