Bakir Hadžiomerović: “Optužbe Milorada Dodika su smiješne”


Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa FTV-a i urednik magazina “60 minuta” Bakir Hadžiomerović odbacio je jučer u izjavi za “Dnevni avaz” optužbe premijera RS Milorada Dodika iznesene na njegov račun u istom broju dnevnih novina.

Dodik je, komentarišući informacije “60 minuta” da će premijera RS smijeniti međunarodna zajednica, između ostalog kazao da je to “ujdurma frustriranog Zlatka Lagumdžije, koji uporno misli da, gdje god se nalazio, može voditi i osmišljavati politiku, preko Bakira Hadžiomerovića, koji zloupotrebljava Javni servis da bi na najjeftiniji način blatio ljude”.

“Nemam nikakav specijalan komentar, mene je iznenadilo da ga niste pitali o pronevjeri novca koja se desila na tri slučaja”, prigovorio je jučer Hadžiomerović novinarima “Dnevnog avaza”. Na njihovu opasku da se tema odnosila na reakcije koje su u RS uslijedile nakon mjera visokog predstavnika i informacije da će Dodik biti smijenjen, Hadžiomerović je rekao:

“Mislim da su njegove optužbe smiješne i da to više govori o ozbiljnosti dotičnog gospodina nego o bilo čemu drugom. Mislim da će vrlo brzo doći vrijeme da on odgovara na ozbiljna pitanja, a ne da neargumentirano optužuje novinare koji to objave. Naš posao je da istražujemo i objavljujemo one informacije koje do nas dođu”.

Hadžiomerović je potvrdio Dodikove navode da je on svojevremeno bio pozitivna zvijezda “60 minuta”.

“To je bilo u vrijeme kada je Dodik bio lider opozicije u RS, u vrijeme najcrnje vladavine SDS-a i bio je i u značajnim konekcijama sa tadašnjom Vladom Zorana činđića, koja je bila, također, proreformaska i proevropska. Međutim, to ne opravdava Dodika da, onog trenutka kada dođe na vlast, počne raditi kao i oni protiv kojih se borio i čak mislim da radi i gore nego njegovi prethodnici”, dodao je Hadžiomerović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.