Stariju ženu usmrtilo vozilo?


Beživotno tijelo Milice Sredić (66), za koju se pretpostavlja da je stradala u saobraćajnoj nesreći, komšije su pronašle jučer ujutro, u grmlju pored regionalnog puta Prijedor – Tomašica, u naselju Gomjenica.

Sretko Tadić kaže da je njegova snaha preksinoć nešto poslije 23 sata čula buku sa mjesta gdje je ujutro pronađeno tijelo.

“Snaha mi je rekla da je čula buku, ali nisam tome pridavao veliki značaj jer je ovo veoma bučna ulica. Kazala mi je i da je vidjela auto parkiran pored drveta. Momak srednjeg rasta je obilazio oko drveta i vozila kao da je nešto tražio, a onda je, kako kaže moja snaha, sjeo u auto i otišao. Pomislio sam da mu je možda otpala ratkapa. Nisam ni slutio da bi moglo biti nešto drugo”, ispričao nam je Tadić.

Okružni tužilac Vukašin Kondić kaže da prve informacije ukazuju na to da se radi o saobraćajnoj nesreći.

“Očito da je Sredićeva bila pješak i da ju je, najvjerovatnije, udarilo neko vozilo. Povrede na tijelu, koje su atipične za udese, govore nam da se vozilo kretalo velikom brzinom. Naime, takve saobraćajne nesreće u kojima su dijelovi tijela pokidani i otrgnuti, kao što je ovdje slučaj, prilično su rijetke”, istakao je Kondić. Od Sime Matijaša, rođaka stradale Milice, saznajemo da joj je kuća na jednoj strani puta, a štala na drugoj.

“Ovu ulicu, gdje je i stradala, prelazila je dvadesetak puta na dan. Eto, došao je jedan dan…sudbina valjda…da je morala izgubiti život na ovakav način”, zaključio je rođak poginule.

(Oslobodjenje)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.