Mihajlica: Protokol Dodika i Silajdžića obmana za građane RS-a

Srpska radikalna stranka Republike Srpske smatra da je Protokol o reformi policije koji su potpisali lideri SNSD-a Milorad Dodik i Stranke za BiH Haris Silajdžić, “jedna obična podvala, obmana i prevara građana RS-a i da je njegov osnovni cilj da se izbjegnu smjene i sankcije koje su najavljene u slučaju nepostizanja dogovora o reformi policije”.

Predsjednik radikala RS-a Milanko Mihajlica rekao je na vanrednoj pres-konferenciji da je potpisani Protokol u suprotnosti sa ustavima entiteta i BiH, te skupštinskim zaključcima, najavivši da će sutra zatražiti da se Narodna skupština RS-a izjasni o tom dokumentu. Radikali smatraju da je potpisani protokol u suprotnosti i sa stavovima koje je Dodik ranije iznosio, kazao je Mihajlica postavivši pitanje kako su se to lideri SNSD-a i S BiH mogli dogovoriti dva dana prije isteka roka, a nisu uspjevali u proteklih nekoliko godina.

“To je najbolji dokaz da je pravi razlog zašto je došlo do dogovora ustvari prijetnja visokog predstavnika u BiH da bi i Dodik i Silajdžić, odnosno njihove stranke mogle da budu sankcionirane”, tvrdi Mihajlica navodeći da je njegova stranka uvijek protiv nametanja rješenja i smjena, ali da to ne znači da izabrani predstavnici “mogu pogaziti volju naroda”.

Mihajlica je iznio i niz optužbi na račun lidera SNSD-a Milorada Dodika navodeći da nije dobro da “ljudi koji imaju vilu na Kipru, kupe vilu na Dedinju i imaju dvojno državljanstvo, odlučuju o tome da li će RS sačuvati svoju policiju”.

Dodao je i da je za RS “bolje da Milorad Dodik izgubi pasoš, nego da ona izgubi svoju policiju”, jer je protokol poptuno štetan za Republiku Srpsku.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.