Sahranjen Safet Isović

Jedan od najboljih izvođača sevdalinki svih vremena Safet Isović, sahranjen je danas u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu. Uprkos velikom nevremenu, dženazi Safeta Isovića prisustvovalo je više stotina ljudi, među kojima brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života zemlje.

Uprkos velikom nevremenu, dženazi Safeta Isovića, koju je predvodio naibu reis Islamske zajednice u BiH Ismet ef. Spahić, i njegovom posljednjem ispraćaju prisustvovalo je više stotina ljudi, među kojima brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života zemlje. Prije dzenaze u Narodnom pozorištu održana je komemorativna sjednica Skupštine Sarajevske županije koja je bila otvorena za brojne poštovatelje djela i pjesme Safeta Isovića.

Dvorana Narodnog pozorišta bila je pretijesna da primi njegove brojne poštovatelje, javne osobe, političare i obične građane koji su došli posljednji put odati počast ocu sevdaha Safetu Isoviću. Među njima su, osim članova Isovićeve obitelji, bili predsjedavajući Skupštine SŽ-a Denis Zvizdić, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, županijski ministar kulture Emir Hadžihafizbegović i brojni drugi.

Na početku komemoracije govorio je predsjedavajući županijske Skupštine Denis Zvizdić koji je istaknuo da je Safet Isović dobar čovjek koji je na najveličanstvenije način obavio svoju misiju, te da je u svojoj pjesmi dao vlastiti doživljaj svijeta.

Prvak sarajevske Opere Ivica Å arić je na komemoraciji istaknuo da bi mu mnogo vremena trebalo da kaže sve o Isoviću. “Safetov prelijepi glas, njegov osjećaj i duša koju je pretvarao u pjesmu ostavili su trag u bh. sevdalinki”, istaknuo je Å arić i poručio da će Isović uvijek biti s nama.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.