Groznica Subotnje veceri 2007

iznogud piše:

Kada sam prije skoro dvije godine napisao text o Groznici nisam mogao ni zamisliti da ce dijelom taj text i Svabin prijedlog biti ”˜”™krivci”™”™ za ono sto se desavalo na nasem prvom okupljanju u Nirvani i za sve ono sto se deslio 26-07 ove godine.

Posto se vecina nas ”˜”™turista”™”™ vec vratila nazad I pravu carsiju zamijenila ovom virtualnom red je da se nesto napise o ovogodisnjoj Groznici.

Kako je u Kozarcu gotovo sve moguce tako je u cetvrtak navece odrzana ”˜”™Groznica subotnje veceri”™”™.

Nismo samo napravili od cetvrtka subotu vec smo se tu noc vratili i nekih 25 god . unazad.

Pored vec stalnih gostiju bilo mi je posebno drago vidjeti i one koji su prvi put dosli: Aba, Saud Hrnjak, Nijaz Hodzic, Senad Haskin, Casa , pola mog komsiluka iz Besica sa Sabitom na celu i mnogi, mnogi drugi.

Tu noc su nam bili gosti i bila jedna filmska ekipa na celu, ako se ne varam, sa Monikom Gras-njemackom novinarkom koja je negdje 1993/94 medju prvim strancima usla u nas Kozarac i slike naseg tada porusenog grada odaslala u svijet.Cuo sam da sada pravi reportazu koja ce biti emitovana na jednom od njemackih kanala a mozda snimke Groznice budu prikazane i na MTV-u -)).

Oni koji znaju vise o svemu ovome neka se jave.

Sta reci o samoj atmosferi? To cu u stvari prepustit vama I vasim komentarima.

Sad malo o financijskoj strani. Kao sto ste i sami primjetili ove godine smo nastupili malo ”˜”™agresivnije”™”™ tako da placanje karte za ulazak vise nije bilo na dobrovoljnoj bazi nego (skoro) obavezno za sve .

Prodano je (cini mi se) 317 karata i zajedno sa ovim novcem i novcem iz kutije za dobrovoljne priloge skupili smo oko 2940 KM za nase vatrogasce.

Kad smo vec kod priloga, trebao bih napisati imena sviju koji su kupili kartu ili donirali novac za DVD. Ovom prilikom cu ipak spomenuti samo jedno ime-MEGA.

Covjek koji je svojim prilogom ”˜”™odgovoran”™”™ za trecinu od ovih skoro 3000 KM.

Moram se osvrnuti i na jedan Abin komentar da je bio najstariji na Groznici., naime, u Nirvani je bio onu noc i jedan ozbiljniji bracni par koji je gotovo citavu noc preplesao a koji je po mojoj procjeni nesto stariji od Abaza. Bilo bi mi drago kad bih saznao ko su ti predivni ljudi.

Na kraju moram spomenuti one bez kojih nasa Groznica ne bi uspjela:

Hvala nasem zlataru Bajri na izvrsnom gulasu, hvala planinarima na iznajmljenom kazanu, hvala momcima koji su uredno naplacivali karte, hvala Husi-Gulasu na pravom mesu, hvala momcima iz AutoStop-a, hvala Dugom I na kraju:

HVALA SVIMA VAMA KOJI STE BILI U NIRVANI.

Skoro da zaboravim, nemojte zaboraviti uclaniti se u nas DVD kao pomazuci clan. Ljudski zivoti su puno vrijedniji od tih par maraka.

P.S

Zbog dugih kozarackih noci, kratkog sna i silne zelje da Groznica prodje u najboljem redu, u jednom trenutku umora i male nervoze reagovao sam na jednu dobronamjernu primjedbu od Silde-Suada onako kao ne treba.

Suad buraz, izvini…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.