Fire in the house

Nocna Spika

Fire in the house

 

Svake godine negdje u ovo doba smo uvjek kratki sa vjestima. Djelomicno nasom krivicom djelomicno zbog ludila koje se svake godine odvija kada sezona “turizma” zapocinje i kada se Kozarac iz kulise za dobrog kaubojskog filma pretvara u las vegas pun sarenila i zivota. Za to kratko vrjeme svjet prosjecnog kozarcanina koji je “osudjen” da stanuje 365 dana u kozarcu okrene se za 360° neznajuci dali da se sam ugrize za guzicu ili da nekako protrpi stampeto zvukova iz svih mogucih pravaca.

Sezona je u punom zamohu a carsija svaku noc puna do sabaha, pred fajront se ispred pekare fataju redovi kao za licnu kartu dok mladez ceka taksi bacajuci omot od hotdoga na sred ceste, druga grupa preko puta gadja pivskim flasama kantu za smece koju je neko smrsko nespretno “parkirajuci” se ispred spidera razmisljajuci o najboljem nacinu da  svoje cudo od auto sto bolje vidi da nebi slucajno ko dirno frisko ispolirani lak.

Cudno je to sve,  gledajuci kao posmatrac pokusavam biti razuman ali ima granica gdje razum prestaje i ludilo nastaje. Gledam te nase mlade kako orgijaju po cjelu noc, gledam nase poduzetnike kako im toce alkohol iako na svakoj kafani ima oznaka zabranje tocenje alkohola osobama ispod 18 god. Jedni zele da se sto bolje provedu u tom kratkom periodu bjega iz kolosjeka posao krevet – posao krevet dok drugi zele da sto vise zarade spremajuci se za dugi period tisine koji ce uskoro ponovo da postane svakodnevnica.

I sto nema javljanja na kozarac.ba sada vidite samo cudno sto nas prozivaju uvjek oni koji nas ni moralno ni materijalno ne podrzavaju. O cemu pisati kako je sve super i divno a to zapravo nije, mozemo svi skupa staviti ruzicaste naocale i vidjeti bolji svjet nevidjeci da je to samo ambalaza druga finija a ispod nje stara srz i isti problemi. Kada bi pisao o svemu sto mi je na srcu trebao bi mi azil u nekoj zemlji zato bolje jezik za zube i ukraj mujo.

Svabo kad ufati vremena ce vam pisati o proteklim manifestacijama i desavanjima u Kozarcu ovo je ipak samo moja nocna spika koju samo isfuram kada bas i imam te misli koje mi nedaju noci mira a prsti srbe dok eho tastature ometa savrsenu tisinu u sobi slusajuci muziku iz 10 pravaca.

Posto sam ja taj za tehnicki dio djelatnosti na nasoj stranici trenutno nam live stream ne radi jer nam se i treci computer za redom oprostio zbog neprekidnog rada i nepodnosljivih vrucina ovih zadnjih dana. Cim ufatim vremena sastavit cu novu kantu i idemo uzivo u kozarac 24h.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.