Građani dobrovoljci u potrazi za dječakom

Građani dobrovoljci u potrazi za dječakom

BANJALUKA – Više od 50 dobrovoljaca iz Kneževa tragalo je juče za troipogodišnjim Ratkom Makarićem u rejonu banjalučkog prigradskog naselja Čokorska Polja.

Ratko je nestao 16. jula u selu Josipovići u Potkozarju i nakon toga policija je u proteklih deset dana na potezu od sela do banjalučkog prigradskog naselja Dragočaj pronašla mobilni telefon, dijelove plastičnog pištolja, ogriske od šumskih plodova, koji potvrđuju da je mali Ratko još živ i da se dalje kreće.

 

”Krenuli smo u zoru i pretražujemo ovaj teren jer su nam rekli da bismo mogli naići na tragove dječaka”, kazao je Borislav Laketić, jedan od učesnika najveće i najduže potrage koju pamti Banjaluka.

Laketić je istakao da je i za danas najavljen dolazak autobusa dobrovoljaca iz Kneževa koji će krenuti u potragu za malim Ratkom.

U najveću potragu u istoriji banjalučke policije pored pripadnika CJB Banjaluka, dobrovoljaca, mještana, angažovana su i tri specijalna psa tragača iz Hrvatske, ali do zaključenja ovog rboja nije bilo rezultata. Otac Željko Makarić ne prestaje tragati za sinom, dok je majka u teškom psihičkom stanju.

Prema nezvaničnim informacijama u šumi u rejonu Dragočaja pronađen je i dio plave tkanine koja bi, kako su rekli u policiji, mogla pripadati nestalom dječaku.

Šumoviti predio od sela Josipovići u Potkozarju, gdje je posljednji put viđen mali Ratko, do glavnog puta koji vodi prema Bronzanom Majdanu odnosno Čokorskim poljima nestali dječak mogao je, kako navode u policiji, preći za nekoliko časova.

”Rasporedili smo nekoliko patrola na raznim rejonima i svi ljudi daju maksimum”, kazao je Zoran Stanišljević, načelnik CJB dodavši kako je “do sada Ratko mogao doći i do Manjače”.

On je apelovao na mještane banjalučkih prigradskih naselja Han Kola, Stričići, Motike, Bronzani Majdan, kao i na mještane, odnosno vikendaše koji žive na Čokorskim poljima da obrate posebnu pažnju, jer bi se mali Ratko mogao kretati u njihovom rejonu.

Pripadnici banjalučke policije kao i dio ekipe iz Zagreba s jednim psom juče su opet pretraživali teren na kojem je posljednji put viđen dječak.

Stanišljević je naveo da je u stalnom kontaktu i sa gradonačelnikom Banjaluke Dragoljubom Davidovićem, te da su ga već kontaktirali iz banjalučke Civilne zaštite i Crvenog krsta s namjerom da pozovu Banjalučane na masovnu akciju potrage za ovim mališanom.

I dok je polovina javnosti skeptična, a druga polaže nadu da je zbog ranijeg načina života Ratko, koji se kroz šumu kreće podugo još živ, iz banjalučke policije navode da će sve do sada prikupljene tragove poslati na DNK vještačenje u Zagreb.

Nezavisne

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.