Pronašli dijelove igračke, dječaka još nem

Pronašli dijelove igračke, dječaka još nem

PRIJEDOR – Ni četvrti dan potrage za četvorogodišnjim Ratkom Makarićem u Potkozarju nije bilo pomaka, osim što su pronađeni dijelovi dječje igračke – pištolja koji je dječak nosio pored stričevog mobilnog telefona.

Željko Makarić, dječakov otac, preksinoć je stigao iz Njemačke i odmah se pridružio ekipama koje pretražuju okolno područje.

 

“Nisam mogao da vjerujem kada su mi rekli šta se desilo i odmah sam krenuo na put”, kaže Željko sav uplakan i premoren od puta, ali i potrage u koju se uključio čim je stigao.

Kaže da ga najviše boli ta nemoć da pomogne svom djetetu, ali se nada da će ga naći živog.

Majka Slobodanka ističe da ne može da vjeruje da Ratka nigdje nema, pogotovo što se u tako velikoj potrazi pronalaze i tako male stvari kao što je uništena, stara telefonska kartica i tome slično.

Pretražili su sve bunare, potoke, sva udubljenja gdje bi se mogao sakriti, ali djeteta nigdje nema.

Za mališanom tragaju već četiri dana mještani, pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, lovci i studenti ali bezuspješno. Komšije i prijatelji porodice Makarić kažu da su to skromni i fini ljudi, da se s komšijama nisu svađali te da ne vjeruju da su imali takve neprijatelje koji bi željeli da im naude na taj način, da ih odvoje od njihovog sina.

Iz hiljade grla neumornih tragača prolama se Ratkovo ime, ali odziva nema.

Svi koji su uključeni u potragu, iako iscrpljeni od vrućine i nepristupačnog terena po kojem hodaju već nekoliko dana, odlučno tvrde da odustajanja nema dok se dijete ne pronađe.

Prema riječima Bojane Gašović, portparola CJB Banjaluka, od preksinoć je u potragu uključen i helikopter EUFOR-a sa specijalnom opremom i najsavremenijim uređajima za otkrivanje kretanja živih bića, te mogućnošću da teren pretražuje i noću.

“Nažalost, iako smo pregledali snimke koji su načinjeni putemsavremenih uređaja iz tog helikoptera, nikakvih podataka nema na osnovukojih bi se moglo odrediti mjesto gdje se nalazi mali Ratko”, kazala jeGašovićeva.

Nezavisne

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.