Komšić preuzeo kormilo od Radmanovića


Narednih osam mjeseci Predsjedništvom BiH predsjedavaće Željko Komšić, nakon što je juče funkciju preuzeo od Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva iz RS.

Komšić je prilikom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg kolektivnog šefa države kazao da je ovo uobičajena procedura koja proizlazi iz Ustava BiH, te da Predsjedništvo BiH nastavlja s radom u skladu sa svojim nadležnostima.

 

“Zahvalio bih se gospodinu Radmanoviću na korektnom vođenju Predsjedništva BiH u prethodnih osam mjeseci. Mislim da je dužnost vršio strpljivo i kvalitetno, uz puno mudrosti i političkog takta”, kazao je Komšić.

Podsjetio je da je ranije bilo i određenih neslaganja u vezi s nekim pitanjima, te da je to očekivano s obzirom na različite političke opcije kojima članovi Predsjedništva pripadaju.

“Nije isključeno da će razmimoilaženja biti i ubuduće. Ali da je drugačije u BiH ne bi sada ovdje bila nas trojica, već bismo imali jednog predsjednika. Nastavićemo rad i dalje u interesu građana Bosne i Hercegovine”, rekao je Komšić.

Radmanović je istakao da je bilo više stvari o kojima su imali saglasnost u Predsjedništvu BiH nego razmimoilaženja.

Nakon Komšića, funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH preuzeće bošnjački član Haris Silajdžić.

 

 

Nezavisne

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.