Å areni revolucionar zapalio kamione

Dva kamiona i jedan kamion dizalica, vlasništvo poduzeća za prikupljanje sekundarnih sirovina “Garo Company” iz Čatića kod Kaknja, izgorjeli su jučer oko dva sata ujutro u požaru za koji je odgovornost preuzela nevladina organizacija (NVO) “Tutto Completo” iz ovog kakanjskog prigradskog naselja.

Nekoliko sati nakon požara, u obiteljskoj kući u Čatićima uhićen je Mladen Tomić (43), prvi čovjek “Tutto Completa”. Procijenjena šteta na tri vozila, prema riječima vlasnika firme Osmana Sejdića, iznosi 35.000 KM.

 

Požar su prvi primijetili noćni čuvari, koji su pozvali pripadnike dobrovoljnog vatrogasnog društva “Doboj” iz istoimenog kakanjskog naselja. Nakon gašenja požara, policija je započela uviđaj.

U blizini portirske kućice, kako saznaje Dnevni avaz, pronađeno je pismo, u kojem se navodi da je “požar posljednja opomena da se dislocira zagađivač i firma koja ruši lijepi izgled naselja”. Potpisnik pisma je bila NVO “Tutto Completo”, odranije poznata po “šarenoj revoluciji” pred zgradom Predsjedništva BiH i po drugim akcijama bojenja okoline.

Postupajući po prijavi, službenici Policijske stanice Kakanj su, zbog osnova sumnje da se može dovesti u vezu s ovim požarom, uhitili Tomića, koji je tijekom kriminalističke obrade priznao da je izvršio paljevinu.

Tomić je uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da je izvršio krivično djelo predat županijskoj tužiteljici Aidi Pinjo, koja ga treba saslušati, te odlučiti hoće li od nadležnog suda zatražiti njegovo pritvaranje.

– Ja sam u Hrvatskoj saznao za napad, sad se vozim za Bosnu. I ranije smo imali prijetnji, prošle godine nam je u krug bačena bomba. Svaki put smo sumnjali na “Tutto Completo”, jer Tomić nije krio želju da nas otjera odavde. Mi samo radimo svoj posao, prikupljamo i prodajemo sekundarne sirovine, niti šta prerađujemo, niti zagađujemo – kazao je Adis Sejdić, direktor poduzeća “Garo Company”.

Pincom

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.