Nazif Sivac priznao da je zadavio staricu Avdiju Brkić


Pripadnici Stanice javne sigurnosti Prijedor uhitili su Nazifa Sivca (1988.) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubojstvo Adavije Brkić, čije mrtvo tijelo je u noći 4. juna pronašla patrola policije u naselju Tukovi, u Prijedoru, u kući u kojoj je starica bila nastanjena.

Nakon uhićenja, osumnjičeni je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, navodeći pri tome da je žrtvu poznavao i da je kod nje za novac obavljao fizičke radove, priopćeno je iz MUP-a RS-a. Na osnovu naredbe suda izvršen je pretres kuće vlasništvo D.S. u kojoj je privremeno boravio osumnjičeni, prilikom čega je on dobrovoljno predao predmete koje je otuđio iz kuće oštećene:

radiokasefeton, TV kućnu antenu, ženski novčanik koji je pripadao žrtvi i u kojem se nalazilo 50 KM i ženske naušnice za koje je utvrđeno da su u momentu izvršenja krivičnog djela nasilno skinute sa žrtve.

Po naredbi okružnog tužitelja jučer je u prostorijama Opće bolnice Prijedor sudski vještak izvršio obdukciju pronađenog tijela Adavije Brkić, konstatirao je da se radi o nasilnoj smrti koja je nastupila usljed zadobijenih udaraca u predjelu glave i tijela i zadavljenjem stezanjem vrata šakama.

Osumnjičeni Nazif Sivac je jutros sproveden okružnom tužitelju Banja Luka, područni ured Prijedor.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.