Mektebska eksurzija

U subotu, 26.05.2007., u ranim jutarnjim satima, neposredno nakon što je nastupila zora, stotinjak polaznika mekteba iz deset džemata Medžlisa IZ Prijedor je bilo spremno za ovogodišnju mektebsku ekskurziju.

Radilo se o boljim i aktivnijim polaznicima koji, u pratnji njihovih muallima, ove godine postaviše sebi za cilj posjetu Bosanskoj piramidi kod Visokog, a uz odmaranje kod Plave vode u Travniku, planirao se i obilazak medrese «Osman Redžović» kod Visokog, kao i poslijepodnevni odlazak na Ilidžu, tj. vrelo Bosne.

 

 

Loše vrijeme omelo je posjetu Ilidži te se otišlo na šetnju po Baščaršiji i poslije toga oko 19 h se krenulo nazad, i uz jednu pauzu kod Plave džamije u Donjem Vakufu tek u kasnim ponoćnim satima učesnici ove ekskurzije su svoju skromnu, skoro 24 satnu, avanturu priveli kraju.

U organizaciji ove ekskurzije vjersko-prosvjetna služba Medžlisa se zahvaljuje podršci džematskih odbora, te donaciji HO «Mladost» Čarakovo i predsjedniku Suadu Musiću, te Omladinskom centru «Hambarine» i predsjednici Azri Novkinić na donacijama od po 200 KM.

Također napominjemo da je OC «Hambarine» i prethodnih godina donacijama podržavao ove mektebske ekskurzije, te im se na tome još jednom zahvaljujemo i nadamo se da će ova saradnja i ubuduće ostati, i u istom svjetlu proširiti se i na druge organizacije.

Isto se želimo zahvaliti na pomoći i saradnji glavnom imamu Medžlisa IZ Visoko Ibrahim ef. Hadžiću – čemi i njegovom saradniku Sabahudin ef.

Što se tiče Piramida, osjećanja su podjeljenja, ali svi smo se složili da je neophodno još kopati.

 

 

 

Merzuk Ef. Hadzirusidovic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.