Admira Causevic

ADMIRI CAUSEVIC je potrebna VASA pomoc

Admira Causevic
Omladinski centar Hambarine pokrenuo je akciju pod nazivom ”Zajedno smo jaci “ a radi se o djevojcici Admiri Causevic kcerki Dzevade i Almira Causevica iz Hambarina.

Admira je rodjena 19.04.2004.god, kao zdrava beba i do svoje trece godine starosti nisu se primjetili uzroci bolesti, nazalost u decembru 2006.god, djevojcica je bila primljena na ljecene zbog prehlade i upale pluca, nakon cjele pretrage ustanovilo se da nije u pitanju prehlada/gripa nego homoliticka kriza (dijagnoza: anemia haemolythica imumunogenes, gdje je odmah primljena u kliniku za djecije bolesti/ klinicki centar Banja Luka.

Takodje do danas djevojcica je konstantno pod ljecnickom kontrolom, duze vrijeme je lezala u gore navedenoj bolnici.Trenutno stanje djevojcice je nestabilno u kratko vrijeme je ostala bez kose, krvna slika je nestabilna i konstantno se vrsi tranfuzija krvi.

Pretrage su u toku, jer takozvana homoliticka kriza vodi nazalost ka pocetku Leukemije.Djevojcici je potrebno redovno koristenje ljekova.

Familija Causevic vratila se prosle godine u Hambarine uspjeli su dobiti materijal za kucu, nazalost roditelji su nezaposleni i nemaju redovna primanja, jedino kad otac uspije da zaradi dnevnicu jednom sedmicno od tog prezivljavaju i bore se za zivot svoje kcerke.

Ovim dopisom molimo sve ljude dobre volje da se prikljuce nasoj akciji nebitno na koji nacin svaka pomoc je dobro dosla.

POMOZIMO ADMIRI ”ZAJEDNO SMO JACI “

Kontakt osoba :Azra Novkinic
Tel: 00387-65/395-485
e-mail:oc_hambarine yahoo.com

Elektronske uplate mozete izvrsiti preko jetima

Kontakt osoba za Ameriku
Admir Ejupovic,
4022 N.Lavergne Chicago
ILLINOIS 60641
Telefon: 773-205-2176
Ko zeli pomoci iz Amerike neka se javi Adi sto prije tako da Ado moze o sto manjem trosku transferovati novac jer je transfer novca prilicno skup.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.