SDS izlazi iz Komisije za simbole RS-a

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić saopćio je danas da članovi te strankeviše neće učestvovati u radu Komisije za simbole RS-a, jer smatraju dadosadašnji grb i himna RS-a “nisu nikoga vrijeđali i da pokušaj njihovepromjene nanosi štetu srpskom narodu”.

“Ovo što je do sada uradilaKomisija s prijelaznim rješenjima je kontraproduktivno i predstavniciSDS-a u toj komisiji dobit će nalog da ne učestvuju u njenom radu”,rekao je Bosić na pres-konferenciji.

 

On je kazao da SDS podržava zahtjev za pokretanje zaštite vitalnog interesa od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića na odluku Predsjedništva od 11. aprila, te navodi da očekuje od srpskog člana zajedničkog bh. tijela da uloži veto prilikom “svakog takvog pokušaja, jer je to jedini način da se izbori jednakopravnovnost glasa RS-a u Predsjedništvu BiH”.

Bosić je pozvao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikolu Špirića da smijeni ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, “jer ponovo radi mimo zvanične politike Predsjedništva BiH, koje definira i vodi međunarodnu politiku BiH”.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.