Počinilac jučerašnjeg masakra u SAD-u student iz Južne Koreje

Počinilac jučerašnjeg masakra nad više od 30 osoba u kampusu američkog univerziteta u Virdžiniji bio je 23-godišnji student iz Južne Koreje Cho Seung-hui, potvrdila je u utorak policija.

“Možemo potvrditi identitet ubice Norris halla. Ova osoba se zove Cho Seung-hui, Južnokorejac, koji je živio u SAD-u sa statusom stalnog državljanina”, izjavio je zvaničnik policije univerziteta Wendell Flinchum na konferenciji za štampu. Mladić je živio u kampusu i studirao engleski jezik, dodao je on.

Finchum je također novinare izvijestio kako je Seung-hui, imao urednu boravišnu dozvolu, odnosno adresu u obližnjem gradu Centervilleu, ali da je imao sobu i u studentskom domu u okviru kampusa.

Policija je pronašla jedan pištolj, a forenzički tragovi su pokazali da je korišten u obje pucnjave – u studentskom domu i u zgradi Norris Hall, gdje je 31 osoba ubijena u četiri učionice i na stubištu.
Niko od policijskih dužnosnika, međutim, nije htio dati konačnu potvrdu da je riječ o jednom napadaču. Navodno se još uvijek traga za “osobom od interesa”, kako se u američkom policijskom žargonu nazivaju “lakši” osumnjičenici, koji je ili mogući saučesnik ili posjeduje dragocjene informacije koje bi mogle objasniti kako i zašto se dogodila jučerašnja tragedija.

Postoje sumnje kako je student koji je jučer pobio više od 30 svojih kolega i djelatnika američkog sveučilišta Virginia Tech na svoj ubojiti pohod krenuo zato što ga je ostavila djevojka.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.