Dio Bošnjaka iz Srebrenice u ponedjeljak seli u Sarajevo


Prva skupina Bošnjaka iz Srebrenice preselit će se iz tog gradića u Sarajevo 16. travnja kako je ranije planirano, najavila je u petak Munira Subašić, predsjednica jedne od udruga koje okupljaju članove obitelji nestalih Srebreničana koji žele izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske zbog genocida koji je vojska bosanskih Srba tu počinila nad Bošnjacima.

U izjavi koji je prenio BH Radio 1 Subašić je kazala kako su već obavljeni razgovori s predstavnicima vlasti sarajevske općine Centar te su načelno dogovorene moguće lokacije na kojoj će srebrenički Bošnjaci postaviti šatorsko naselje. Kazala je kako je moguće da to bude i pred zgradom u kojoj su smješteni Parlament BiH i Vijeće ministara.

Subašić je pojasnila kako bi u ponedjeljak trebala stići prva skupina od 400-500 Srebreničana dok će ostali, njih oko tisuću i pol, pričekati kako bi vidjeli hoće li biti poduzete mjere na izdvajanju Srebrenice iz sastava Republike Srpske.

Među udrugama koje okupljaju srebreničke Bošnjake došlo je do podjela u vezi s prijeldogom za iseljavanje iz tog grada.

Općinski načelnik Abdurahman Malkić koji je u početku podupirao tu zamisao sada je za ostanak i poduzimanje mjera gospodarskog oporavka.

(Hina)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.