Kvalifikacije za EP 2008: BiH pobijedila Norvešku 2:1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP 2008. godine. U petom susretu C-grupe kvalifikacija nogometaši BiH su u Oslu savladali Norvešku sa 2:1 (2:0).

Golove za bh. selekciju postigli su Misimović u 18. i Muslimović u 36. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Norvešku bio Carew u 50. minuti iz penala. Susret je na stadionu Ullevaal, pred oko 20.000 gledalaca, sudio Englez Michael Riley.

Nogometaši BiH priredili su veliko iznenađenje savladavši Norvešku u Oslu i sa nova tri boda ponovo se uključili u borbu za jedno od prva dva mjesta koja vode na EP.

Meč je počeo bakljadom navijača BiH, zbog čega je utakmica prekinuta punih 35 minuta. Nastavak je donio silovite napade norveške selekcije, koja je imala nekoliko povoljnih prilika i došla do gola koji je Riley poništio zbog prekršaja na golmanu Guši.

Reprezentacija BiH, koja je djelovala zbunjeno u prvih desetak minuta, u 18. minuti je uspjela postići pogodak. Mismović je iz slobodnog udarca sa 20 metara majstorski šutirao i prevario golmana domaće selekcije Myhrea. Potpuno izmjenjena reprezentacija BiH, uskraćena za usluge nogometaša koji su u dosadašnjim susretima činili okosnicu tima, u 36. minuti došla je i do drugog gola. Muslimović je pobjegao odbrani Norveške izašao sam pred Myhrea i sa sedam metara zatresao mrežu.

Nakon primljenog gola Norvežani su sve karte bacili u napad i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali se na odmor otišlo pri vodstvu reprezentacije BiH od 2:0.

Početkom drugog poluvremena Norvežani su pogotkom uspjeli krunisati potpunu dominaciju. Čustović je u šesnaestercu oborio Pedersena, sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku, odakle je precizan bio Carew.

Do kraja su Norvežani konstantno vršili pritisak na zadnju liniju odbrane bh. selekcije, ali nisu uspjeli postići izjednačujući pogodak.

Za reprezentaciju BiH u susretu protiv Norveške nastupili su: Gušo, Nadarević (od 45. Radeljić), Berberović (od 58. Musić), Bajić, Krunić, Damjanović, Muslimović, Hrgović, Misimović, Čustović (od 82. Maletić), Ibišević.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.