Kvalifikacije za EP 2008: Reprezentacija BiH večeras protiv Norveške

Nogometna reprezentacija BiH odigraće večeras na stadionu Uleval u Oslu u 20.05 sati utakmicu protiv reprezentacije Norveške u okviru grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. koje se igra u Švicarskoj i Austriji.

Ovo će biti prva utakmica naše reprezentacije pod palicom Fuada Muzurovića, koji je za večerašnju utakmicu najavio otvorenu i hrabru igru. “Igrat ćemo riskantno, napadački. Od prve minute ćemo krenuti naprijed. Braniti se sigurno nećemo.

Zašto da se povučemo i čekamo da nam postignu gol. Pokušat ćemo mi biti ti koji će poentirati prvi. Znamo šta nas čeka i spremni smo na norveški izazov. Pripremili smo se dobro, koliko su nam situacija i vrijeme dozvolili. Nadamo se najboljem” – stoji u izjavi koju je selektor Muzurović dao za Dnevni avaz.

Selektora muče još neke dileme o sastavu tima. Iako je i dalje u prvom planu jedanaestorka koju je najviše uigravao tokom priprema u Sarajevu, moguće je da se, ipak, dese neke promjene. “Gušo je broj jedan. Berberović se još žali na manje bolove i, ukoliko se stanje pogorša, zamijenit će ga Musić. Lijevo će Hrgović. Dva stopera su Bajić i Nadarević. Damjanović će igrati striktno defanzivno. Uz njega će u sredini terena biti Krunić te Misimović, koji će imati slobodu u igri. Desno je Maletić, a lijevo Bartolović. Prvi izbor od napadača je Ibišević, mada nije nemoguće da mu se priključi i Muslimović.” – objašnjava Muzurović.

Što se tiče odgovora na prijetnje Norvežana, Kareva će stoperi Bajić i Nadarević čuvati na preuzimanje. Posebna će pažnja biti obraćena na Risea i Pedersena, pogotovo ako se njih dvojica budu duplirali na lijevom boku.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.