OHR: Međunarodna zajednica neće tolerirati pokušaje podrivanja Daytona


Na izjavu premijera Republike Srpske Milorada Dodika koji je kazao kako Hrvati u BiH trebaju dobiti svoju federalnu jedinicu, reagirali su iz Ureda visokog predstavnika. OHR upozorava da Hrvati nikad
nisu dobili ništa od takvih poziva.

“Bilo bi bolje tu energiju usmjeriti k reformskim procesima koji će BiH približiti euroatlantskim strukturama”, kazao je na konferenciji za novinare u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Mario Brkić naglasivši da je međunarodna zajednica više puta naglašavala kako neće tolerirati bilo kakve pokušaje podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling jučer je u Bruxellesu razgovarao s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom i povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom. 

Tema razgovora bila je sve prisutnija antidejtonska retorika, kao i posljednje izjave ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Draškovića i premijera te države Vojislava Koštunice u kojima se sudbina RS-a veže za sudbinu Kosova.

“OHR pozorno prati sve antidejtonske izjave uoči slijedećeg sastanka Vijeća za implementaciju mira, na kojem će biti donesena konačna odluka o zatvaranju OHR-a. Srbija je potpisnica Daytonskog sporazuma i tako se treba i ponašati”, kazao je Brkić dodavši da pokušaj podrivanja Daytonskog sporazuma predstavlja prijetnju Republici Srpskoj s obzirom da je njezino postojanje kao entiteta službeno priznato tim sporazumom.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.