OHR: Međunarodna zajednica neće tolerirati pokušaje podrivanja Daytona


Na izjavu premijera Republike Srpske Milorada Dodika koji je kazao kako Hrvati u BiH trebaju dobiti svoju federalnu jedinicu, reagirali su iz Ureda visokog predstavnika. OHR upozorava da Hrvati nikad
nisu dobili ništa od takvih poziva.

“Bilo bi bolje tu energiju usmjeriti k reformskim procesima koji će BiH približiti euroatlantskim strukturama”, kazao je na konferenciji za novinare u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Mario Brkić naglasivši da je međunarodna zajednica više puta naglašavala kako neće tolerirati bilo kakve pokušaje podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling jučer je u Bruxellesu razgovarao s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom i povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom. 

Tema razgovora bila je sve prisutnija antidejtonska retorika, kao i posljednje izjave ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Draškovića i premijera te države Vojislava Koštunice u kojima se sudbina RS-a veže za sudbinu Kosova.

“OHR pozorno prati sve antidejtonske izjave uoči slijedećeg sastanka Vijeća za implementaciju mira, na kojem će biti donesena konačna odluka o zatvaranju OHR-a. Srbija je potpisnica Daytonskog sporazuma i tako se treba i ponašati”, kazao je Brkić dodavši da pokušaj podrivanja Daytonskog sporazuma predstavlja prijetnju Republici Srpskoj s obzirom da je njezino postojanje kao entiteta službeno priznato tim sporazumom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.