Obilježen Dan i krsna slava RS


Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u utorak da Republika Srpska ne želi da izgubi više ni jedno ovlaštenje koje je imala, te da će se Republika Srpska razvijati tako da se funkcionalnost BiH ne može manifestovati bez značajne uloge institucija i ljudi iz RS.

Povodom Dana i krsne slave Republike Srpske, Dodik je novinarima kazao kako je RS “nezaobilazan faktor političkih dešavanja kako u BiH tako i u regionu”. “Republika Srpska kao demokratska i razvijena zajednica na putu ka evropskim integracijama, ali ne po svaku cijenu, jeste ono što je odrednica sadašnje politike”, istakao je Dodik. Predsjednik Narodne Skupštine Igor Radojičić izjavio je da RS ulazi u fazu u kojoj će dograditi svoj pravni sistem i unaprijediti ekonomiju.

“Mislim da smo danas u prelomnoj fazi u kojoj imamo sudbinu u svojim rukama”, poručio je.

Povodom Dana i krsne slave RS, svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, u Banjoj Luci je u utorak u sabornom hramu Svete Trojice služena sveta arhijerejska liturgija. Nakon liturgije, vladika banjalučki Jefrem istakao je da je otadžbina najveća ovozemaljska vrijednost koja se brani i čuva slogom.

Proslavi Dana RS prisustovali su najviši dužnosnici RS, ali je Dodik prokomentarisao odsustvo političara iz Federacije BiH i većine predstavnika međunarodne zajednice.

On se na ovu činjenicu osvrnuo riječima da će se prema njima svi predstavnici RS odnositi na isti način, što znači da se neće pojavljivati na onim događajima koje organizuju oni koji nisu danas prisutni u Banjoj Luci.

Oslobodjenje

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.