Novi heroj New Yorka: Bacio se pod vlak i spasio neznanca


Hrabri je ratni veteran spasio život potpunom neznancu zaglavljenom među pragovima pruge podzemne željeznice. Bacio se na njega samo nekoliko sekundi prije nego što je tračnicama prošao 370 tona težak vlak.

Wesley Autrey (50) iz Harlema tijelom je pritisnuo zaglavljenog studenta filmske umjetnosti te mu u hipu objasnio da “nema micanja”, inače će netko od njih izgubiti nogu ili umrijeti. Vlak je prošao, a muškarcima se ništa nije dogodilo.

Dramatičnu scenu promatrale su Autreyjeve kćeri, a hrabri je veteran otkrio kako se na herojski čin odlučio i zato što nije želio da djevojčice svjedoče krvavim scenama. Spašeni student filmske umjetnosti još je pod sedativima.

Morao sam brzo odlučiti objasnio je Autrey, inače građevinski radnik. Autrey dodaje da je nesretnog studenta najprije pokušao izvući iz pragova, no mladić se počeo boriti sa spasiocem. Čak ga je srušio pokraj opasne treće tračnice koja provodi struju od 600 volta.

Nekoliko sekundi nakon toga, Autrey je ugledao svjetla podzemne željeznice linije br. 1, koja su se približavala opasnom brzinom.

Prometni su djelatnici smrtonosnu scenu ugledali prekasno, pa je kompozicija od 10 vagona zaustavljena tek kad su veteran i student već bili pod njima. Radnicima je trebalo 20 minuta da isključe struju i nesretnike izvuku na sigurno, a hrabri je Autrey za to vrijeme slušao vapaje svojih kćeri…

Sve dok nije od putnika glasno zatražio da se utišaju kako bi djevojčicama mogao javiti da je živ i zdrav. Svjedoci kažu da je na podzemnoj stanici nastao potpuni tajac.

Javite mojim kćerima da sam dobro i da je mladić dobro! viknuo je, na što se prolomio gromoglasan pljesak.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.