Zajednički svečani prijem Predsjedništva BiH


“Stupamo u 2007. godinu. Čekaju nas mnogi, brojni, značajni zadaci. Nismo završili implementaciju izbornih rezultata i večeras je poruka svim građanima Bosne i Hercegovine: želimo, i hoćemo, i možemo da to završimo vrlo brzo.”

Ovim riječima se predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović obratio brojnim zvanicama na zajedničkom svečanom prijemu koji je Predsjedništvo organiziralo večeras u Sarajevu, povodom vjerskih i novogodišnjih praznika. Radmanović je izrazio očekivanje da će u narednoj godini doći do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Očekuje i vizne olakšice za građane BiH za putovanje u Evropu, smatrajući kako je to „ono što smo zaslužili i nagrada Evrope svim građanima BiH“.

„Potrebni su nam brojni projekti, ideje i oni koji ih realizuju. Potrebno je da se radujemo onima koji idu naprijed, koji imaju ideje – da učimo od njih, potrebno je da se u BiH takmičimo ko će biti bolji. Ako se budemo radovali što oni pored nas napreduju, bit će koristi za sve nas u BiH“, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

U prisustvu brojnih predstavnika svih nivoa vlasti u BiH i predstavnika vjerskih zajednica, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u BiH, Radmanović je izrazio sreću što može večeras čestitati jevrejski praznik, koji je prošao, čestitati svima hrišćanima koji po gregorijanskom kalendaru slave Božić, iako je prošao, što može čestitati predstojeći veliki islamski praznik Bajram i čestitati predstojeći praznik pravoslavnim hrišćanima – Božić.

„Svima vama, svim građanima BiH želim mnogo uspjeha, sreću u predstojećoj 2007. godini“, kazao je Radmanović.

Čestitkama su se pridružili i članovi Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić.

„Mislim da će biti bolje i da ćemo uspjeti podići BIH na jedan sasvim drugi nivo. Nadam se da su ta moja očekivanja zasnovana. Radit ćemo na tome“, poručio je Silajdžić u izjavi novinarima.

Željko Komšić je naveo da su prioriteti Predsjedništva u narednoj godini isti.

„To je generalno proces euroatlantskih integracija i sljedeća stvar koja je, po nama, neophodna Bosni i Hercegovini, jeste Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju“, kazao je Komšić.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.