Filmovi na Kozarac.ba

Filmovi na Kozarac.ba


Nafaka
Sinopsis/recenzija:
Nafaka (prvobitnog naziva Krovni talas) je priča o netipičnim sarajevskim “junacima” koje pratimo u ratu i miru, u njihovim tragedijama i ličnim dramama, ali i radostima života u surovim okolnostima rata i još goreg mira.

SINOPSIS Ahmed i Lana, Crveno Oko i Jennet Hugh, Sado i Saba, Å ahbej, Beba, Nemanja, Meli, Marks, Matan, Biber, Jimm i Nicollo… čine galeriju likova koju ovaj film prati kroz vrijeme ratno i poratno.

Živeći u jednoj sarajevskoj mahali, svi oni na različite načine preživljavaju rat i traumatični postratni period. Ovo je priča o njihovim životima, tragedijama, ličnim strastima i dramama, ali i priča o njihovoj solidarnosti i vjeri u slobodu i sretniji život. Na neki način, ovaj je film posveta preživjelim građanima opsjednutog grada, koji vjeruju u život i u “čudo u Sarajevu”. Nebo iznad Krajolika
Film prikazuje mladu Francuskinju Deboru, uposlenicu Francuske Ambasade u Bosni i Hercegovini, koja sa nekoliko ljudi iz lokalnog osoblja odlazi na izlet na Olimpijske planine u okolini Sarajeva. Tamo kreće u avanturu paraglidinga sa momkom koji je takođe početnik u sportu te nesretnim slučajem završava visoko u planinama Bosne, gdje civilizacija ne dolazi često. Debora ipak sretno slijeće na prostor gdje mladi seljak Mehmed napasa krave i tada počinje priča o njihovoj jedinstvenoj avanturi. U naredna dva dana, Debora i Mehmed, koji inače ne razumiju jedno drugo te se sporazumjevaju rukama, pokušavaju pronaći telefon i vratiti se u Sarajevo. Mehmed vozi Deboru na svom motokultivatoru do telefona i za vrijeme putovanja Debora prolazi kroz razne kulturološke i civilizacijske “šokove” te upoznaje šarenu galeriju likova iz bosanskih vrleti”¦.

Filmovi su na film download sekciji

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.