Filmovi na Kozarac.ba

Filmovi na Kozarac.ba


Postavili smo 4 nova filma za vas i to “Cuvar Plaze u Zimskom Periodu”, “Dobrovoljci”, “Groznica Ljubavi” i “Hajducka Vremena”
Čuvar plaže u zimskom periodu Novih danas
Opis:
Odrastao u atmosferi promašenog braka svojih roditelja, mladić želi da pođe svojim putem u život. Å kola koju je završio ne pruža mu šanse da se zaposli, pa zato prihvati mjesto čuvara plaže u zimskom periodu. Oženi se djevojkom koju voli, vjerujući da ljubav može da prebrodi sve teškoće. Ubrzo uvidi da su i njegovi roditelji jednom poletno počeli, ali da su taj polet ugušile životne nedaće. Žena ga napusti, otac mu umire i mladić se našao pred novim početkom, ali sada opterećen gorčinom.

Dobrovoljci Novih danas
Opis: Priča o sedam “dobrovoljaca” koji su iznenada i bez svoje volje uvučeni u rat za koji ne znaju gde se vodi, zbog čega se vodi, niti protiv koga je uperen. Kroz niz komičnih situacija govori se o bezumlju ratnih sukoba. Događaj se odvija na idiličnoj plaži koja je ratni položaj “dobrovoljaca”. Međutim, “vazdušni desant” i dolazak “neprijateljske” podmornice stvaraju nove zaplete koji se iznenada dramatično završavaju…

Groznica Ljubavi Novih danas
Opis:
Mladić i devojka se strasno vole, ali kad ona zatrudni situacija postaje dramatična. Devojka iz zdravstvenih razloga ne sme da abortira, a njena majka ima veoma ambiciozne planove. Majka je skriva dok se ne porodi, a preko advokata stupa u kontakt sa nemačkim bračnim parom koji želi da “kupi” bebu. Devojka, razočarana, pristaje na ovo rešenje. Otac novorođenčeta, shvativši da se bebom manipuliše, otme je i sakrije. U međuvremenu devojka shvati svoju zabludu i pridružuje se mladiću. Advokat prijavi otmicu bebe i milicija stupa u akciju. Mladić je uhapšen, beba predata Nemcima, izlaza nema… Tog trenutka devojčin otac shvata da treba da zaštiti kćerku.

Hajducka Vremena Novih danas
Opis:
Dvadesetih godina prošlog stoljeća, u malom bosanskom selu podno Grmeča, započinje školska godina. Za dječake Baju i Iketu to je kraj bezbrižnog djetinjstva i slušanja djedovih priča o hajdučkim podvizima. Prvi dan u školi, međutim, ne započinje strašno, pogotovo što se između Baje i Veje, pridošlice iz Like, razvije simpatija. Dan pokvari dugački dječak Joja, pa Baju i Iketa moraju uzeti u zaštitu njihovi rođaci, sedmoro braće Rašeta. Još veću nevolju stvaraju žandari, uzimajući hranu i stoku od seljaka koji zbog slabog uroda nisu mogli platiti porez. Stižu hajduci, plijen od žandara vrate seljacima i vrate se u brda, a zajedno s njima nestala su i braća Rašeta. Žandarima stiže pojačanje i za hajducima se organizira potjera. Baja i Iketa povjeruju u Jojinu priču da su se Rašete odmetnuli u hajduke i polaze ih tražiti. Njima se pridružuje i Veja”¦

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.