KOZARAC-Jutarnji trač…

Danas sam čitav dan proveo u ugodnom društvu ekipe NTV Hayat, koja je u Kozarcu i Prijedoru bilježila materijal za prilog u vezi neizglasavanju odluke o percelizaciji zemljišta za izgradnju Spomen obilježja u Kevljanima, zbog većinske suzdržanosti skupštinskih odbornika.

O ovoj temi Arči nas je skoro informisao i on je jedan od najupučenijih s naše strane, ali ni njemu samom nije jasno da ova odluka nije prošla, pošto su one više pitanje struke i glasanjem se to samo potvrđuje, niti da li Islamska zajednice može da nastavi realizaciju tog projekta niti koje poteze dalje činiti, jer je to kao što smo rekli sad pitanje struke…

U suštini nama je jasno o čemu se ovdje radi i to je ono što nas najviše boli i zabrinjava i o čemu smo ujedno i govorili tokom snimanja.

Iskoristili smo prisustvo ekipe Hayata i ujedno napravili još par priloga na temu riješavanja vodosnabdijevanja Kozarca i zdravstvene zaštite i ukratko prestavili fondaciju Optimisti 2004, njezin istorijat i dosadašnje akcije odrađene na terenu.

O ovim tememam mi već duže vrijeme tipkamo i na ovome virtualu, tako da vam ne trebam više izlagati o onome što se govorilo tokom snimanja a svakako planiramo priloge postaviti na stranici.

O vatrogasnom sam več tipkao na forumu, planirali smo neke stvari odraditi drugačije, ali možda je ovako i bolje, jer zaista postavlja se pitanje ko treba snositi odgovornosti?

Ni ovaj jutarnji nisam planirao, večeras sam samo navratio u klub da zavirim na net, ali eto splet okolnosti učinio je da se trebam javiti.

Sjećate li se PETICIJA ?!?

Ovo je idealna prilika da se preispitamo šta mislimo o vatrogasnom društvu, trenutno imamo vremena do petka, a kako sam zauzet s pripremama mislim da ce ova vijest ostati aktuelna na stranici.

Reći ću da sam na ovoj stranici dobio nadu za vatrogasno, donacija iz Skotske bila je poticaj ka osnivanju društva, bio sam direktno uključen u pripremama za realizaciju ovog projekta kao i u samom osnivanju drustva.

To što nismo u planiranom vremenu uspijeli realizovati tu donaciju od Ifre a za koju smo uspijeli obezbjediti sredstva, nije nas obezhrabrilo da ne nastavimo dalje. Puno je i drugih zadataka koji stoje pred društvom, koje treba riješiti da bi ono počelo da funkcioniše i služi zajednici.

Trenutno je odlazak za Austriju najaktuelniji, i ovo je ponovo jedan test kako za Upravni odbor, tako i za sve nas. Nismo odmah željeli opterečavati dijasporu s ovim problemom, željeli smo medijski iskoristiti momenat kada vozila dođu u Kozarac, ali možda je i bolje da se sad preispitamo i kažemo svoje mišljenje jer društvo je naše zajedničko i treba svima nama, a to što je na čelu toga Mustafa Fazlić, to je naša sreća i vjerujem garant da ćemo uspjeti ustrojiti dobrovoljnu vatrogasnu jednicu i ponovo oživjeti vatrogastvo u Kozarcu…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.