Kozarac Jutarnji Trac

Ovih dana sam puno govorio o pretplati na stranici i jos vise uredivao njenu funkcionalnost. Koliko je dobar ovaj korak pokazat ce se tek nakon nove godine kada vecini istekne clanarina. Clanarina kao takva vise nece postojati nju mjenja pretplata. Dok je clanarina bila dobrovoljna i bez povlastene pozicije na stranici, pretplata donosi niz privilegija za svoje pretplatnike.
Od pocetka smo izbjegavali pretplatu i pokusavali ici sa dobrovoljnim prilozima bojeci se da bi pretplata i ogranicavanje stranice ugasilo duh i zivot na stranici. U ovaj korak smo krenuli sa dvolicnim mislima ali sta je tu je. Nadamo se da smo postupili ispravno pa kao sto rekoh vrjeme ce pokazati svoje. Pretplata bi trebala osigurati postojanje ove stranice i obezbjediti financijska sredstva za buduce projekte. Edin Kararic nam je danas ispred Caffe Bara Mustang obezbjedio kameru za live stream.

Malo lici na spijunsku napravu iz jednog od James Bondovih filmova. Ovih dana pokusat cu nesto smisliti da bi je osigurao za vanjske uslove a od prvog decembra K@limero se seli u novu prostoriju u centru carsije tako da ce mo dobiti i optimalnu lokaciju za nju sa pogledom niz ulicu divljih kestenja.

Proslu subotu smo se sastali u prostorija “Srcem do Mira” odrzavajuci cetvrti sastanak inicijativnog odbora za registraciju omladinske organizacije “Mladost Kozarac” . Ova organizacija ce dati pravni aspekt nasoj stranici i sve akcije koje ce se voditi preko nje ce dobiti na snazi jer ce iza njih stojati organizacija a ne samo pojedinci kao privatna lica. Trenutno pokusavamo ukljuciti sto vise mladih u Kozarcu da nam se prikljuce i daju svoj doprios u oformiranju iste. Na sastanku smo uskladili datum inicijativne skupstine koja ce se odrzati 3.decembra.2006 godine u prostorijama “Srcem do Mira”. Ovim putem zelim i pozvati sve Kozarcane koji ce tog datuma biti u Kozarcu da svojim prisustvom daju podrsku ovoj organizaciji a samim tim i mladima u Kozarcu.

U carsiji vlada pustos, tisina pred buru novogodisnji praznika. Izgleda da je zima napokon na vrata usla. Zadnja dva dana vlada pretezno kisovito vrjeme uz maglu koja daje poseban car i atmosferu pustim ulicama Kozarca. Ponekad pozelim pobjeci iz ove monotonije i svakodnevnice ali se iz tih misli brzo vratim kada dodem na nasu stranicu vidjevsi da nas ipak ima iako razbacini po dunajluku ovdje smo svi skupa makar virtualno.
Od traceva nema nista a na jutarnjoj kafi se sretne samo konobar koji ti se nekad obraduje vise nego malo djete slatkisu. A i kafa je bolja nego kad je sezona koju naravno pijem uz obaveznu vec legendarnu oranginu. Jednom smo ja i Svabo o tome razmisljali kako bi mogli dobro reklamirati oranginu smisljajuci u glavi reklamni spot i smijuci se sami sebi.

Toliko od mene za ovo nocno javljanje, gospon glavni uredni je u Austriji jos mi se nije javio pa neznam kakva je situcija tamo. Nadam se da nas nece blamirati na tom treningu kroz koji moraju proci ili obuci nisam siguran. Uglavnom ocekujem od njega zanimljivu reportazu i izvjestaj sa Road Tripa to Austria.

Sellam Kozarcani

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.