DVD Kozarac 1992

Upravni odbor Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kozarac održao je u petak sastanak koji je u potpunosti bio posvečen odlasku članova društva zajedno s predstavnicima Savjeta MZ u Austrijski Galatur, gdje bi se po protokolu 19. ovoga mjeseca trebali sastati sa njihovim  predstavnicima.

Obuka naših vozača vršiće se naredna tri dana u Tefelsu, školi vatrogastva Republike Austije a Predsjednik vlade Tirola 21.novembra predaće nam donaciju pet specijalnih vatrogasnih vozila kao vid pomoći našem društvu.

22. bio bi zadnji dan obuke, nakon koje bi naša osmočlana ekipa bila spremna za povratak u Kozarac. Kad će se tačno krenuti nazad za sad nije sigurno pošto postoje indicije da bi se mogli sastati s nekim našim predstavnicima džemata i udruženja kao i ostalih naših sugrađana kojih vjerujem ima dosta u blizini, kako bi ostvarili direktne kontakte u cilju prevazilaženja daljnjih problema s kojima će se društvo suočiti. Upamtimo da je društvo naše zajedničko i da ovi ljudi traže da im pomognete kako bi vam pomagali….

Na put u Austriju idu: Mustafa Fazlić, Predsjednik Upravnog odbora , Nedžad Bešić kao predstavnik Savjeta MZ Kozarac, Adnan Ključanin, Admir Kapetanović kao članovi vatrogasnog društva zajedno s vozačima Ibrahimom Kahrimanovićem, Enesom Hušićem i Čirkić Damirom. Ja ću također biti kao član vatrogasnog društva a ujedno ću biti i u svojstvu urednika Kozarac.ba.

Malo smo nabacili činove, ali vjerujte kako se predviđa po protokolu mi smo samo dio parade koja se tamo priprema tako da se ovdje moramo prestaviti u što boljem svjetlu i nadamo se da ćemo uspijeti realizovati ovaj zadatak i dovesti u Kozarac vozila koja će biti jak poticaj da se ide dalje u organizovanju društva i povratu imovine.

Starost vozila nije upitna pošto se radi o specijalnim vozilima i tu nebi trebalo biti problema, nadamo se da će nadležno Ministarstvo iz predviđenih fondova naći sredstva da se reguliše carina i PDV na vozila, od kojih nas niko u državi ne može osloboditi. Pored Ministarstva nadamo se da će i načelnik Pavić imati sluha i pomoći u formiranju vatrogasnog društva u Kozarcu koje je predviđeno i samim Opštinskim planom zaštite od požara. Ovo je idealna prilika da vlasti zajedno s lokalnom zajednicom realizuju vrijedan projekat koji će doprinijeti boljoj protivpožarnoj zaštiti na cijeloj opštini Prijedor.

Sam prijevoz za osmoricu članova prestavlja dodatni problem, za sad smo obezbjedili jedno putničko vozilo a traži se mogučnost iznajmljivanja kombija, pošto će se broj članova povećati s dolaskom u Austriju. Ovo ćemo pokušati realizovati uz podršku stanovništva i domačih privrednika. Vjerujemo da će se pojaviti lista sponzora ovoga odlaska.

Početkom sedmice trebali bi da riješimo vize u Sarajevu što znači ostaje nam da dobro isplaniramo odlazak i povratak, a za dalje vidjećemo….

Nadam se da ćemo biti dobri ambasadori našeg mjesta i da ćemo uspijeti dovesti vozila koja će biti na raspolaganju našem DVD-u odnosno našoj zajednici….

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.