KOZARAC-Jutarnji trač…

Lijepo vrijeme još uvijek nas prati, iako je skoro sredina novembra dani su neuobičajno topli…

U čaršiji se ne dešava ništa značajno a najaktuelnije teme jesu zdravstvo i vatrogasno društvo. Naša zdravstvena zaštita i ovakva neadekvatna, kakva jeste, mogla bi ubrzo postati još gora. Još uvijek nije riješeno gdje bi se ambulanta iselila iz škole niti se radi na prolongiranju selidbe. O projektu obnove ambulante još uvijek ne znamo ništa konkretno a kako se Savjet nije sastajao više informacija o ovome i nemam.

Ono što sam mogao saznati jeste da su uslovi u kojima sada radi ambulanta daleko ispod prosjeka te da ćemo se ubrzo naći u još većem problemu, u kojem će najugroženiji biti oni stari, bolesni i siromašni…

Ovo je pored vodosnabdijevanja gorući problem u Kozarcu, i o njemu ne smijemo prestati govoriti bez ozira što su neke druge akcije aktuelnije. Poput odlaska u Austriu koji se planira sad 19. odakle bi trebali dovesti 4 vozila donirana našem vatrogasnom društvu. Problemi oko odlaska su uobičajni i nisu toliko veliki kao što se javlja problem oko uvoženja vozila.

Da li će Upravni odbor uspijeti riješiti ove probleme i kakvi će se koraci preduzeti trebali bi konačno znati u petak kada je zakazano ponovno okupljanje Odbora i mislim da je najbolje čekati zvaničan stav društva.

Nažalost, previše je problema da bi se moglo reči koji su prioriteti, ono što mi se jedino čini pomakom jeste da se barem počelo govoriti o ovim problemima i da su napokon uspijeli isploviti na površinu ispod ovoga sjaja povratka i obnove…

I ovaj virtual ima svoga uticaja na neka dešavanja u čaršiji, teme na forumu aktuelne su i u čaršiji stoga je za pohvalu učešće naših forumaša, ono što je potrebno jeste tražiti načina kako da se udružimo i da zajednički riješavamo probleme koji nas pritišću…

Da li ćemo da se borimo za samostalnost ili da budemo jaka Mjesna zajednica u Opštini Prijedor? Hoćemo li tražiti načina kako da pritisnemo našu mačehu ili da se sami gradimo, da barem udarimo temelje jednom novom i prosperitetnom Kozarcu u koji će se ljudi vračati i zapošljavati, ili ćemo čekati da se samo nešto desi ili gledati kako odlazimo…?

Ja sam isto optimista u životu, i znam da će doći bolja vremena, kao što je uvijek dođe sunce poslije kiše, ali krajnje je vrijeme da se nešto pokrene, da se urade konkretni planovi, ne podcjenjujmo forum na kozarac.ba već pokušajmo do kraja da realizujemo ono o ćemu tipkamo.

Kažu u narodu ono što se tipka na kozarac.ba il je bilo il će biti…

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.