NAÅ A POSLA


Mesud Blažević piše:

Počeo bih ovaj tekst riječima ” ZNAM JA NAS” , ali ipak ću reći ” NAŠA POSLA”

Iako sam rođeni Kozarčanin i sva mi familija potiče iz Kozarca i sa očeve i majčine strane, živio sam u Prijedoru i svaki dan boravio u Kozarcu sa rodbinom i prijateljima, što i danas činim.

Da budem iskren, bio sam iznenađen i razočaran da nisam dobio povjerenje Kozarčana na ovim izborima. A još više sam bio iznenađen kada sam vidio da i moj veliki prijatelj Kulašić Teufik ( Arči ) također nije dobio povjerenje Kozarčana. Iako sam ja, a pogotovo Arči, skoro na svakoj sjednici skupštine opštine diskutovao o problemima Kozarca i o tome da se Opština Prijedor maćehinski odnosi prema Kozarcu, dok naši vjerovatno budući koalicioni partneri ( stranka za BiH ) su rijetko spominjali Kozarac, ipak su dobili vecu podršku Kozarčana.

 Znam  koliko je Arči i šta uradio za Kozarac i da mu  se sve uzvraća kao i meni, ali za njega  ne mogu reći da je Prijedorčanin.

Ovo komentarišem kao ” NAŠA POSLA”.

Mi Bošnjaci imamo problem u genima, a pogotovo Kozarčani, zato smo uvijek više vjerovali Srbima, Hrvatima, Crnogorcima i Albancima nego nasim Bošnjacima. To bar Kozarčani znaju.

To je naš problem. To je naša prošlost i sadašnjost, ali se nadam ne i budućnost.

Jer poslije čitanja tekstova sa interneta, vidim sve više mladosti koja razmišlja, koja cijeni rad i naše ljude.

Ima tu i naših grešaka jer se mi nismo dovoljno obratili ljudima, mi to ne znamo, ne znamo uzimati političke poene na praznim pričama.

Mi više volimo da drugi pričaju o nama, ali izgleda da narodu više odgovara hvalisanje samih sebe.

Meni je bilo teško pisati o ovome i priznati to samom sebi, pa se plašim da se i ja ne promijenim jer to zaista ne bih želio.
Mi želimo pomoći, prije svega, omladini na ovim prostorima i želimo ostati ovdje živjeti jer smo to pokazali svojim dolaskom ovdje, gdje sam ja doveo svoje troje, a Arči četvero djece. I zato ne žalimo za svim ovim našim trudom.

 Znam koliko je Arči  razočaran, ali uprkos tome moramo diči glavu gore i nastaviti raditi kao i do sada.

Ako ne budemo imali zahvalnost naroda, imat ćemo zahvalnost dragog Boga i mirnu savjest jer smo pokušali nešto učiniti za ovaj narod.”

Zahvalio bih se svima koji su prepoznali u nama poštene i radne ljude i dali nam svoje povjerenje, kojima ćemo se nastojati odužiti svojim radom.

Selam…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.