KOZARAC-Jutarnji trač…

BHFanatikosi iz Kozarca organizovali su drugi dan Bajrama “Bajramski turnir” u malom nogometu koji je bio posvečen FK Bratstvu kao vid podrške i pomoči u završetku klubskih prostorija.

I naši najmlađi fudbaleri imali su svoj turnir koji je organizovao Asim Mahmuljin koji je uzeo na sebe da pokrene školu fudbala u kojoj bi se učili prvi koraci u ovome sportu.

Podjeljeni u šest ekipa razigrali su turnir gdje su pokazali zavidan talenat i još više dokazali da trebamo da ulažemo u naše najmlađe ako želimo da ubiremo rezultate i imamo sigurnu budućnost.

“Bajramski turnir” protekao je u lijepoj atmosferi i fer igri, gdje se zaista samo igralo i nije bilo prioritetno da se pobjedi. Ono što je najbitnije uspjelo se sakupiti 500 KM koje su donirane Bratstvu kako bi nastavili da sređuju svoje prostorije a trenutno se radi na sređivanju kupatila i svlačionica s čim bi se uslovi za treniranje znatno popravili.

Inače naš klub već odavno radi na sređivanju klubskih prostorija. Dosta se posla uspijelo odraditi pored hroničnog nedostatka finansija ali je nažalost dosta toga i ostalo nedovršeno kako bi klub imao adekvatne sopstvene prostorije, koje su već odavno postale nophodne a koje bi također doprinijele i pronalaženju stalnih izvora finansija.

Što bi rekao naš narod: “Top puče i Bajram prođe…”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.