CIK: Naređeno ponovno prebrojavanje glasova


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine prolongirala je objavljivanje konačnih rezultata općih izbora i naredila ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima, gdje je utvrđeno neslaganje podataka, saopćeno je danas.

Kako se navodi u saopćenju Centralne izborne komisije, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu okončan je cjelokupan postupak verifikacije i brojanja glasačkih listića pristiglih poštom, u odsustvu i nepotvrđenih, kao i dvostruki unos podataka o rezultatima izbora s 4.299 redovnih biračkih mjesta, međutim, kontrolom podataka dobivenih unosom utvrđeno je da postoji određeni broj neslaganja. To, prema izvještaju rukovodstva Centra, zahtijeva dodatnu kontrolu i eventualno ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića s određenog broja glasačkih mjesta.

Razmatrajući navedeni izvještaj, Centralna izborna komisija BiH je također u skladu sa zakonskim ovlastima, a u cilju zaštite integriteta cjelokupnog izbornog procesa naredila i ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima gdje je utvrđeno neslaganje podataka.

O datumu objave konačnih rezultata općih izbora 2006. godine javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćio je Ured za informiranje CIK-a.

FENA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.