Haris Silajdžić i Sulejman Tihić dogovorili koaliciju


Ono što je najviše intrigiralo prvenstveno bošnjačku javnost, ali i cijelu državu, razriješeno je u petak navečer. Naime, od 20 sati do iza ponoći na poziv zajedničkog prijatelja privatno su se u Sarajevu našli Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH i novi član Predsjedništva BiH, i Sulejman Tihić, predsjednik SDA.

Tokom susreta, kojem je prisustvovao i Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA, dvojica političara imali su vrlo konstruktivan, ozbiljan i međusobno korektan razgovor o najvažnijim pitanjima Bosne i Hercegovine. Posebno se razgovaralo o situaciji nakon saopštavanja izbornih rezultata i onome što narod očekuje od pobjedničkih stranaka i izabranih lidera. Silajdžić i Tihić odlučili su da SDA i Stranka za BiH koaliraju na svim nivoima vlasti, jer to očekuju glasači, a optimalno je rješenje za dvije stranke, javnost i Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

Njih dvojica također su dogovorili principe koaliranja, a zvanične razgovore između dvije stranke, u skladu sa postignutim dogovorom, vodit će oficijelni pregovarački timovi.

Zanimljiv je podatak za one sujevjerne da su pregovori počeli u petak, i to 13. u mjesecu, ali je zato rukovanje i međusobno čestitanje na odluci ipak uslijedilo prvih minuta 14. oktobra.

(avaz.ba)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.