Kombijem udario u lokomotivu


PRIJEDOR – Pedesetdvogodišnji Mustafa Kurtović rodom iz sela Arapuša kod Bosanske Krupe juče je poginuo na pružnom prelazu u prijedorskom naselju Raškovac nakon što je kombijem udario u lokomotivu teretnog voza koji je saobraćao na relaciji Banjaluka – Novi Grad – Volinja.

Ova teška nesreća dogodila se juče u 11.15 na pružnom prelazu “trinaesta”, a očevici tvrde da je kombi dolazio iz pravca Raškovca te da je Kurtović nesmanjenom brzinom nastojao da pređe pružni prelaz i iziđe na magistralni put Prijedor – Novi Grad/Bosanski Novi. Mašinovođa Stevo Vučković, potresen ovom nesrećom, kaže da je vozača kombija dva puta upozoravao piskom lokomotive da smanji brzinu i ne izlazi na tračnice, ali da se nesrećnik nije osvrtao na upozorenja.

 

Milorad Došen, koji stanuje u blizini ovog prelaza, kaže da su dijelovi kombija u kojem je poginuo Mustafa Kurtović, letjeli na sve strane, te da je voz odbacio kombi 50 metara od pruge.

“Ovo je užasna tragedija, ali ne i prva na ovom prelazu jer na njemu godinama stradavaju i pješaci i vozači automobila. Nekada je ovdje bila postavljena rampa i čuvarnica u kojoj je dežurao željezničar, ali već trideset godina otkako je uklonjena, nema obilježja da je riječ o pružnom prelazu”, govori Milorad Došen.

On dodaje da su predstavnici mjesne zajednice Raškovac i mještani tražili od nadležnih da na “trinaestu” ponovo postave rampu, ali da se godinama vlasti oglušuju o njihove zahtjeve. Dežurni tužilac Mirjana Miodragović-Basra, kazala je da je Tužilaštvo zajedno s policijom izvršilo uviđaj, te da sve okolnosti koje su dovele do nesreće još ispituju.

 

 

Nezavisne

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.