U-21: Nogometaši BiH ostali bez plasmana na EP


Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Holandiji.

Mladi nogometaši BiH su u uzvratnom susretu baraža sinoć u Sarajevu odigrali neriješeno 1:1 sa Češkom, koja se zahvaljujući pobjedi od 2:1 u prvom meču plasirala na EP. BiH je došla u vodstvo u 52. minuti preko Salihovića, a konačnih 1:1 postavio je Freilach u 83. minuti.

Susret je na stadionu Asim Ferhatović Hase, pred oko 10.000 gledalaca, sudio Belgijanac Serge Gumienny.

BiH: Baotić, Muharemović, Memišević, Maksimović, Pandža, Čović, Dajić (od 86. Husić), Salihović, Ibišević, Smajić (od 77. Vršajević), Džeko.

Češka: Zlamal, Kaufman, Latka, Hubnik, Kadlec, Å vec, Janda (od 56. Papadopulos), Frejlach, Holenda, Kolar (od 89. Holek), Pudil.

Nogometaše BiH dijelilo je samo sedam minuta od plasmana među osam najboljih ekipa Evrope. Reprezentativci BiH odigrali su na visokom nivou 80 minuta, potpuno nadigravši favorizirane Čehe, ali u posljednjih desetak minuta nisu izdržali nasrtaje gostiju.

BiH je došla u vodstvo u 52. minuti golom Salihovića, koji je topovski šutirao s 30 metara i pogodio rašlje gola češke reprezentacije.

Nakon postinutog gola bh. reprezentativci su prepustili inicijativu Česima koji su krenuli svim snagama u napad. Takva igra isplatila im se u 83. minuti, kada je Freilacha udarcem s 15 metara zatresao Baotićevu mrežu i tako odveo svoju reprezentaciju na EP.

U posljednjim minutama nogometaši BiH imali su još dvije prilike da povedu sa 2:1 i izbore produžetke. Prvo je u 90. minuti belgijski sudija Gumienny bh. selekciji poništio pogodak zbog ofsajda, a u trećoj minuti sudijske nadoknade nije svirao očit jedanaesterac nakon što je jedan češki igrao igrao rukom u svom šesnaetsrecu.

FENA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.