“Nemoguća” misija za Bosnu i Hercegovinu!?


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se iz Moldavije vratila u Zenicu i smjestila u hotel “Dom penzionera”, gdje će dočekati dvoboj sa Grčkom u srijedu na Bilinom polju.

Nakon očekivane pobjede nad Maltom, kola su krenula nizastranu i za sada ne uspijevamo da ih zaustavimo. U Kišnjevu nije izgledalo dobro, Moldavija je vodila 2:0, Barbarez je zaradio drugi žuti,ali smo se nekako uzvukli brem do ”nule” te produžili nadu da još nešto možemo napraviti u ovom kvalifikacijama. Imamo četiri boda i kada pogledate na tabelu Norveška, Grčka i Turska nam bježe tek dva boda što se može anulirati jednom pobjedom, što bi u ovom trenutku predstavljalo pravo malo iznenađenje.

Možemo li do velikog podviga u Zenici. Možemo li napokon odigrati jednu pravu utakmicu, koju već duže vremena nisu odigrali? Kada pogledamo posljednju liniju naše reprezentacije koja je igrala u Kišnjevu, nismo optimisti, ali Baka može napraviti neke promjene, Milenković i Bajić mogu zauzeti mjesto u zadnjoj liniji.

Grlić će vjerovatno igrati od prve minute, dok u napadu imamo samo jednog pravog  napadača, Alena Škoru koju je zadnji put igrao porotiv Finske u Zenici. Možda zaigra i Emir Spahić, Smajić će biti vraćen u mladu reprezentaciju, postoji mogučnost novog poziva.

“Ne smijemo gubiti nadu. Moramo pokušati pronaći naše pravo lice, jer susret s Grčkom odlučuje o dosta toga. Već sam rekao, kada bismo pobijedili, onda bih ovaj bod iz Moldavije smatrao korisnim.  Damjanoviću sam dao zadatak da presijeca protivničke napade, ali su nam njegovi problemi u predaji lopte više štetili nego koristili. Izmjena na poluvremenu bila je logična. Trivunović je bio u nezgodnom položaju, jer nije imao podršku Vidića. Papac i Šilić su pokušavali dugim loptama. Ovaj drugi je poklonio loptu za prvi gol Moldavaca, Trivunović nepažnjom skrivio penal… Sve u svemu, u zadnjoj liniji se mnogo griješilo i odstupalo od zamisli”, kaže Baka.

Kada se zna da za protivnika u srijedu imamo aktuelnog evropskog prvaka, Grčku koja je u dva susreta primila dva gola. U prošlim kvalifikacijama Grčka je u osam utakmica primila četiri gola. Sve ovo potvrđuje činjenicu da će u Zenici u srijedu biti teško, čini se do sada nikad teže.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.