Dosta je policijske brutalnosti, lopova, sprege, mafije i vlasti, kriminala


Aktivisti pokreta Dosta organizirali su danas ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu mirne prosvjede kako bi iskazali nezadovoljstvo ponašanjem pripadnika SIPA-e, kada su jučer pokušali zaustaviti aktiviste nevladine organizacije “Tutto Completto” u bacanju boje na fasadu zgrade državnog predsjedništva.

Uzvikujući parole “nasilja je dosta”, “vlasti i policija – mito i korupcija”, te “dole troglavo čudovište”, aktivisti pokreta Dosta su se usprotivili, kako su istaknuli, policijskoj brutalnosti i neprofesionalnosti u BiH.

Oni smatraju kako je došlo do grubog kršenja ljudskih prava predstavnika organizacije “Tutto Completto”, od kojih je jedan od aktivista brutalno pretučen od pripadnika policijskog osiguranja zgrade Predsjedništva BiH. – Ne ulazeći u raspravu da li je postupak “farbanja” zgrade ispravan, jasno je da su mladi jučer željeli iskazati svoje nezadovoljstvo, kazao je jedan od članova pokreta Dosta Sanjin Bužo.

Prosvjednici su zatražili oslobađanje aktivista koji su privedeni nakon jučerašnjeg incidenta, te istragu o ponašanju policajaca u ovom slučaju. Mogle su se čuti i pozivi na ostavke direktora SIPA-e Sredoja Novića i ministra sigurnosti BiH Bariše Čolaka.

Također, petnaestominutnom blokadom glavne gradske prometnice kod zgrade državnog predsjedništva, okupljeni građani su željeli uputiti poruku upozorenja budućim vlastima nakon izbora.

Aktivistima pokreta Dosta pridružili su se i predstavnici drugih nevladinih organizacija, pojedinih političkih stranaka, radnici kolektiva “Sarabon”, ali i drugi nezadovoljni građani Sarajeva.

Aktivisti nevladine organizacije “Tutto Completto” jučer su bacanjem boje na fasadu zgrade Predsjedništva BiH željeli iskazati nezadovoljstvo nedonošenjem zakona o volonterizmu u BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.