Schwarz-Schilling: Svijet fantazija političara u BiH


Visoki predstavnik EU za BiH, Christian Schwarz-Schilling, kaže da politika lidera u BiH nema veze sa onim što je moguće, već samo sa onim što dobro zvuči.

U redovnoj sedmičnoj kolumni za medije u BiH, visoki predstavnik je naveo da u kategoriju mogućeg spada podizanje životnog standarda u BiH, te da u roku od deset godina BiH može biti prosperitetno demokratsko društvo u potpunosti integrisano u Evropu.
Schwarz-Schilling navodi da bi donošenje i primjena dva zakona na kojima u predizbornom periodu insistiraju poslanici – zakona o pravima demobilisanih boraca i zakona o povratu stare devizne štednje, doveli do kolapsa budžeta Federacije i BiH, jer su oni fiskalno neodrživi.

Visoki predstavnik smatra da je izborna kampanja u BiH okarakterisana politikom iluzija, bilo da se radi o referendumima koji se ne mogu desiti ili isplatama koje se ne mogu izvršiti.

“Ono što je žalosno jeste da je prosperitetna i sigurna budućnost za BiH moguća – za borce, stare devizne štediše i za sve druge, ali ova mogućnost se ni najmanje ne približava stvarnosti davanjem neiskrenih obećanja”, naveo je Schwarz-Schilling.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.