BHT1 realizira program posvećen ramazanu


Povodom ramazana i ramazanskog posta, koji počinje 23. septembra, Redakcija religijskog programa BHT1 realizirat će prigodne sadržaje i informacije u programu Televizije Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme ramazana će se svakodnevno u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu u vidu krola emitovati raspored početka i kraja dnevnog posta u svim većim gradovima BiH. Početak iftara bit će označen i na teletextu te na web stranici Javnog rtv servisa BiH Na programu BHT1 emitovat će se i drugi prigodni sadržaji i reportaže o ramazanskim običajima i događajima u pojedinim sredinama u BiH, tokom ovog izuzetno važnog mjeseca za vjernike muslimane.

Televizija Bosne i Hercegovine će na taj način kao medijski servis građana BiH i ove godine dati svoj programski doprinos za vrijeme ramazanskog posta koji traje do 23. oktobra.

Na tragu iskustava prethodnih godina, BHT1 realizirat će sadržaje u sklopu informativnog, dokumentarnog i revijalnog programa.

Prvog dana ramazana nakon prvog iftara upriličit će se prigodna gostovanja i emitovati reportaže u Informativnom i Revijalnom programu. Nadalje, prilozi o ramazanskom postu, običajima i ostalim temama koje prate ramazan bit će realizirani i u sedmičnoj emisiji o religiji “Duhovni mostovi”.

Gledatelji će također biti redovno obavještavani o dešavanjima vezanim za ramazan u informativnoj emisiji “BH danas”, a emisije revijalnog tipa, Dobro jutro i In:Puls, također će staviti akcent na ramazan, s ciljem da muslimani u BiH i dijaspori putem tog kanala dobiju potpune informacije tokom blagdana.

Kao i dosad u programu BHT1 gledaoci će pratiti i prijenos obilježavanja 27. noći, dok će posljednjeg dana ovogodišnjeg ramazana BHT1 prenositi i klanjanje bajram-namaza iz Begove džamije 23. oktobra.

Tog dana emitovat će i snimak koncerta ilahija i kasida održanog u Sarajevu u maju, saopćio je BHT1.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.