“Alžirska grupa” na dnevnom redu Vijeća ministara BiH


Nakon najave da će američka vojna komisija, po nalogu Vrhovnog suda SAD, provesti sudske postupke protiv zatvorenika u bazi Guantanamo, te poziva State departmenta zemljama čiji se državljani nalaze u ovom zatvoru da se izjasne šta žele i šta su spremne učiniti u pravcu njihovog preuzimanja ukoliko oni ne budu osuđeni, predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić zatražio je od premijera Adnana Terzića poduzimanje potrebnih mjera.

U saopštenju iz Tihićevog kabineta navodi se da je odluku o izručenju donijelo resorno ministarstvo Vijeća ministara BiH.


“Stoga ono, kao i druga nadležna ministarstva, trebaju poduzeti aktivnosti u pravcu izjašnjavanja o ovom pitanju”, naveo je Tihić.

Terzić je jučer potvrdio da je dobio dopis i rekao da je on još “prije godinu i po od SAD zatražio oslobađanje bh. državljana” iako Predsjedništvo ima ovlasti u vanjskoj politici.

“Bez obzira na sve, ja ću to staviti na dnevni red Vijeća ministara, ali napominjem da Predsjedništvo BiH nije uradilo ništa da bi se provela rezolucija Vijeća Evrope koja je stavila u obavezu BiH da traži oslobađanje bh. državljana”, rekao je Terzić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.