Predsjedništvo FS/NSBiH nije prihvatilo ostavke Sliškovića i Pašalića!


Danas je u Tesliću održan sastanak Predsjedništva FS/NSBiH na kojem je pripremljena sjednica IO za 19.09.2006. godine i na kojoj se između ostalog raspravljalo o ostavkama selektora Blaža Sliškovića i direktora Ahmeda Pašalića.

Predsjedništvo nije prihvatilo ostavke te je dalo jednoglasnu podršku Pašaliću i Sliškoviću u vršenju njihovih dužnosti, uz odluku da se energično poduzmu sve mjere u suzbijanju negativnih pojava koje su dovele do ostavke.

Stav predsjedništva je da je reprezentacija imala optimalne uslove za rad kao što imaju najbolje evropske reprezentacije te da treba izdvojiti teren od dešavanja van terena i van sporta.

Predsjedništvo saveza sugeriše IO da postupi u skladu sa zaključcima Predsjedništva imajući u vodu konstataciju da se kontinuisano vrše opstrukcije od strane raznih neformalnih grupa iz i izvan saveza koje imaju za cilj rušenje ne samo pojedinaca već saveza u cjelini. Imajući u vidu da je ciklus kvalifikacija tek počeo i da reprezentacija ima realne šanse za plasman na EP, Predsjedništvo zaključuje da bi bilo krajnje rizično u ovom trenutku vrštiti bilo kakve promjene.

Također jasno se naglašava da se članovi Skupštine , članovi IO, članovi Predsjedništva ne mogu mijenjati u naredne četiri godine vaninstitucialnim metodama kako pojedinci pokušavaju.

Predsjedništvo je danas utvrdilo termin sjednice IO i ona će biti održana 19. septembra u 10 sati u Sarajevu. Na dnevnom redu će se naći izvještaji utakmica A reprezentacije protiv Francuske, Malte i Mađarske, mlade reprezentacije protiv Hrvatske, Armenije i Norveške.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.