Ubjedljiva pobjeda košarkaša BiH nad Izraelom


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP 2007. godine u Å paniji.

U susretu četvrtog kola kvalifikacija košarkaši BiH su u Sarajevu, pred oko 3.000 gledalaca, savladali selekciju Izraela sa 85:63 (23:13, 22:23, 18:14, 22:13). Nakon tri razočaravajuća poraza u prvom dijelu kvalifikacija košarkaši BiH napokon su pokazali pravu snagu i sa ubjedljivih 22 poena razlike izborili prvu pobjedu.

Od prve minute mogao se vidjeti potpuno drugačiji prisup u igri bh. reprezentacije, što je rezultairalo vodstvom od 9:0 u trećoj minuti. Reprezentativci BiH odlično su odigrali u odbrani, gdje su dominirali Krupalija i Bajramović, dok se u napadu razigrao Jazvin, čiji poeni su obilježili prvu četvrtinu.

Trojkom Krupalije počeo je drugi period, a malo kasnije je Jazvin serijom poena reprezentaciju BiH prvi put doveo do 13 poena razlike. Uslijedio je odgovor Izraelaca, odnosno njihovog najboljeg igrala Arnolda, koji je pogađao sa svih pozicija, pa su gosti u 19. minuti smanjili na samo šest poena zaostatka (39:33).

Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine, kada je izraelski selektor Sherf, nakon serije prigovora dobio tehničku grešku, a kako je i dalje prigovarao na svaku sudijsku odluku dobio je i drugu tehničku grešku. To su iskoristili košarkaši BiH, koji su serijom od 8:0 osigurali pobjedu.

Posljednja četvrtina donijela je potpunu dominaciju bh. košarkaša, te na kraju ubjedljivu pobjedu.

BiH: Vasiljević 5, Firić, Krupalija 10, Tuljković 6, Kojadinović 6, Domercant 14, Jazvin 17, Teletović, Mršić 2, Hukić 10, Kikaković, Bajramović 15.

Izrael: Hegag 6, Limonad 2, Shason 3, Katz, Marckovich, Arnold 25, Lubin, Tamir 13, Naor 9, Kozikaro 1, Green 2, Halperin 2.

Naredni meč u kvalifikacijama reprezentacija BiH u srijedu igra u Portugalu, dok u posljednjem kolu u sljedeću subotu dočekuje Makedoniju.

REZULTATI I TABELA B-GRUPE KOÅ ARKAÅ KIH KVALIFIKACIJA ZA EP

Rezultati susreta četvrtog kola B-grupe kvalifikacija za evropsko košarkaško prvenstvo 2007. godine u Å paniji:

Sarajevo: BiH – Izrael 85:63
Skoplje: Makedonija – Portugal 83:63

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.