“Fićom” udario u policijsko auto, pa u audi potpredsjednika RS


Vaskrsija Grahovac (76) teško je povrijeđen kada je u Omarskoj kod Prijedora svojim “fićom” udario u službenu limuzinu Adila Osmanovića, potpredsjednika Republike Srpske.

Nezgoda se dogodila juče oko 9.30 časova na magistralnom putu Prijedor -Banja Luka, kada je Grahovac iznenada presjekao put koloni automobila sa policijskom pratnjom i obezbjeđenjem, koja je iz Banje Luke pratila potpredsjednika RS, koji je išao u posjetu povratnicima u Kozarsku Dubicu.

 

Prema informacijama iz prijedorske saobraćajne policije, vozač “fiće” je krećući se iz pravca Prijedora iznenada skrenuo u selo Lamovita, te udario prednjim dijelom svog automobila u policijski automobil golf 4 kojim je upravljao policajac Aleksandar Ostojić. Nakon toga “fićo” je udario u audi A6 koga je vozio Enver Isić, a u kojem se nalazio Adil Osmanović, sa još jednim službenikom iz njegovog ličnog obezbjeđenja.

Očevici ove nesreće tvrde da su udari, prvo u policijsko auto, a potom u audi bili toliko snažni da su po putu otpadali dijelovi “fiće”.

Vaskrsija Grahovac, rodom iz prijedorskog sela Babići nastanjen u Banjoj Luci, zadobio je prelom kuka te je hitno prebačen u prijedorsku bolnicu.

On tvrdi da na putu iz pravca Prijedora nije primijetio automobile koji su se nalazili u pratnji potpredsjednika Osmanovića, već da se na raskrsnici uredno prestrojio u namjeri da skrene u zaselak Lamovita na lokani put.

“Tada sam osjetio strahovit udar i bol u kičmi i tijelu, te automobile koji su udarali u mene”, tvrdi još u šoku ovaj starac koji će zbog povrede kuka duže vrijeme provesti u bolničkoj postelji. Lakše je povrijeđen policajac Aleksandar Ostojić koji je vozio golf “četvorku” koji je od siline udara završio u jarku pored puta.

Potpredsjednik RS Adil Osmanović je  kazao da se sve dešavalo u samo nekoliko sekundi.

“Naš, kao i policijski automobil, imali su uredno upaljena rotaciona svjetla. U jednom trenutku ‘fićo’ nam je presjekao put, skrenuvši na sporedni put. Vozač jednostavno nije poštovao naše pravo prvenstva. Iskreno mi je žao što je do toga došlo”, kazao je Osmanović, koji je nakon udesa nastavio put ka Dubici.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.